Catalunya Diari

Alpicat restaura un dels seus edificis emblemàtics, 'Cal Negre', per crear un centre cultural

Alpicat restaura un dels seus edificis emblemàtics, 'Cal Negre', per crear un centre cultural| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 

Alpicat ha iniciat les obres de restauració d’un dels seus edificis més singulars i emblemàtics, 'Cal Negre'. La casa, situada entre el Carrer Major i la Plaça de l’Església, es troba en una primera fase d’obres, de consolidació estructural i rehabilitació, que està prevista que finalitzi durant el primer trimestre de 2015. L'objectiu és consolidar la seva estructura vertical, i rehabilitar la coberta.

Gràcies a una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament regional (FEDER) de 115.551 euros i un altra de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de 10.000 euros, Alpicat podrà mantenir un edifici pairal que data del segle XVIII, època de bonança per l’economia del poble.
 
L’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré; i els regidors Jacint Vilà i Joan Gilart van realitzar una àmplia visita a 'Cal Negre' per conèixer 'in situ' l’evolució de les obres. 
 
L’aparellador de l’ajuntament d’Alpicat i director de les obres, Joan Lafarga, ha explicat que "de moment hem treballat en treure tot el que tenia la casa en el seu interior per deixar tan sols la façana. El següent pas serà fer els fonaments, pujar l’estructura metàl·lica per, darrerament, realitzar una estructura de la coberta amb bigues de fusta".
 
Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Jacint Vilà, destaca que "l’objectiu és que tota la població d’Alpicat pugui gaudir en un futur de 'Cal Negre'. Volem que l’edifici tingui una finalitat cultural, però encara no hem definit si servirà com a casa de la cultura d’Alpicat o com arxiu històric".


Comentaris
Stop Corrupció Alpicat
Així comença la carrera electoral del nostre Imputat Alcalde, presentant una obra que està investigada per la Justícia.\r\nA les fotos falta un que s'emporta 15.000 euros de manera poc legal ... \r\n\r\nQui vulgui veure un tastet d'aquesta corruptela, a l'enllaç. Aviat l'actualitzarem ... que hi han més novetats ...\r\n\r\nhttp://www.stopcorrupcioalpicat.org/index.php/altres/185-qcal-negreq-pinta-negre

envia el comentari