Catalunya Diari

Andorra Airlines connectarà l'aeroport de la Seu amb Madrid, Palma, Porto, París i Londres

Andorra Airlines connectarà l'aeroport de la Seu amb Madrid, Palma, Porto, París i Londres| Text i fotografia: ACN

 

La nova companyia aèria Andorra Airlines vol connectar l'Aeroport d'Andorra-La Seu amb els de Madrid, Palma de Mallorca, Porto, París i Londres. L'inici dels vols regulars serà durant el mes d'abril i la freqüència serà setmanal. 

La companyia està convençuda que "per la comarca de l'Alt Urgell i Andorra l'aerolínia és una bona notícia". El president de la línia aèria, Jordi Soriano, imputat pel cas Mercuri, ha manifestat que "no crec que la meva situació afecti a la imatge de la companyia i si així ho fes m'apartaria i seguiria com a accionista". Andorra Airlines preveu unes 500 operacions i transportar uns 24.000 passatgers durant el primer any.
 
Soriano ha explicat que la línia neix amb dos objectius, el d'unir Andorra i el Pirineu amb la resta de l'Estat i d'Europa i portar gent a Andorra i la Seu d'Urgell i que els seus habitants puguin viatjar sense haver de desplaçar-se a Lleida o Barcelona amb les incomoditats que això comporta.
 
Els bitllets, que es comercialitzaran a través de la plataforma Amadeus, oscil·laran entre els 102 euros el trajecte d'anada a Madrid i els 214 el trajecte a Londres.
 
La companyia operarà amb dos models d'avions d'última generació un ATR42 amb capacitat fins a 40 passatgers i un ATR70 amb capacitat de fins a 70 passatgers. En una primera fase aquests avions seran de lloguer, per amb un marge de tres anys adquirir cinc aeronaus pròpies. En aquest sentit, Soriano, ha assegurat que "l'objectiu final d'Andorra Airlines és treballar amb avions propis i personal propi". 
 
Des de la línia aèria s'ha agraït el suport de les dues administracions, tant govern d'Andorra com de la Generalitat, per la complicitat per a fer el seu projecte possible. Entre la complicitat destaca el suport per facilitar que cada vol tingui una connexió amb la Seu i Andorra mitjançant una llançadora d'autobusos.
 
Soriano ha explicat que la inversió inicial per posar en marxa l'empresa ha estat de 45 milions d'euros i que ja s'està treballant amb nous acords. 


Comentaris

envia el comentari