Catalunya Diari

La Seu i Andorra 'compartiran' l'oferta cultural

La Seu i Andorra 'compartiran' l'oferta cultural| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Comú d'Andorra han 'signat' un acord cultural, amb l'objectiu de fer arribar a tots els ciutadans de banda i banda de la frontera l'oferta d'activitats culturals que s'organitzen tant a la capital de l'Alt Urgell com a la capital del Principat d'Andorra.

  

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Maria Rosa Ferrer, han presidit conjuntament la presentació de la programació de la vintena Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella MoraBanc. En la presentació d'aquesta programació també hi han participat la representant de Banca Mora, Mireia Maestre; el director artístic d'aquest certamen, Josep Ma Escribano; i el regidor de Cultura de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Martín.

  

 

  

"Aquesta excel·lent oferta cultural de música i dansa que té lloc a Andorra la Vella, a 15 minuts de la Seu, la volem fer arribar a tots els urgellencs, i a la vegada espectacles que se celebrin a la nostra ciutat, com el Retaule de Sant Ermengol, entre d'altres, els ciutadans andorrans en tinguin també coneixement i puguin venir a la nostra ciutat per poder-ne gaudir", ha explicat l'alcalde de la Seu.

  

 

  

L'acord cultural entre l'Ajuntament urgellenc i el Comú d'Andorra la Vella permetrà als ciutadans de la Seu i comarca poder adquirir les entrades dels cinc espectacles que ofereix la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella a l'Oficina de Turisme Seu, situada al carrer Major. Els ciutadans també disposaran de tota la informació de la programació dels concerts i ballets d'aquest certamen.

  

 

  

Sumar esforços

  

Batalla ha remarcat que aquesta col·laboració cultural amb el Comú d'Andorra la Vella se suma a d'altres col·laboracions que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja porta realitzant amb el Principat d'Andorra com és el conveni de col·laboració subscrit amb el Comú de sant Julià de Lòria en prestació de serveis en temes de joventut o en l'àmbit esportiu, l'organització conjunta entre el Consistori urgellenc i el Comú lauredià de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament La Seu d'Urgell-Sant Julià de Lòria.

  

 

  

Per la seva part, la cònsol major d'Andorra la Vella ha reiterat la necessitat de col·laborar tant en l'àmbit cultural com en d'altres amb la Seu d'Urgell: “Ja fa temps que estem treballant per comunicar als ciutadans tant d'Andorra la Vella com de la Seu d'Urgell de totes aquelles propostes culturals que es realitzen als dos territoris”. També ha explicat que aquest acord cultural també permetrà que l'alcalde de la Seu d'Urgell pugui presentar les propostes culturals que s'hi realitzen a la capital alturgellenca des del mateix Comú d'Andorra la Vella. I ha assenyalat: “L'objectiu final de tot això és donar a conèixer a tothom l'oferta cultural del Comú i del municipi urgellenc i facilitar-ne les entrades dels espectacles als dos territoris”.

  

 

  

Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella MoraBanc

  

El programa de la vintena edició de la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella MoraBanc ha estat presentat pel seu director artístic, Josep M. Escribano, qui ha detallat les cinc propostes musicals i de dansa que inclou l'edició. Escribano també ha explicat que mitja hora abans de cada espectacle tindrà lloc una xerrada prèvia sobre el contingut del mateix amb l'objectiu que “l'espectador pugui gaudir-ne millor”.

  

 

  

Obrirà la temporada el concert que oferirà de la soprano Kiri te Kanawa que tindrà lloc aquest divendres, 10 de gener. La cantant d'òpera neozelandesa estarà acompanyada a l'escenari pel pianista Gary Matthewman. Una segona proposta musical serà els dos concerts que oferiran el grup de funky Kool&the Gang el dissabte 19 i el diumenge 20 de gener. El tercer concert programat dins la Temporada de Música i Dansa d'Andorra la Vella MoraBanc serà divendres 14 de febrer que oferirà l'Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski sota la direcció de Valeri Gergiev i Alexei Volodin al piano.

  

 

  

La proposta de dansa la portarà l'Académie de Danse Princesse Grace de Mònaco sota la direcció de Luca Masala. Serà dissabte 8 de març. Tancara la programació de la Temporada el concert de la BBC Big Band, amb la veu de Georgina Jackson, el 27 de març.

Comentaris

envia el comentari