Catalunya Diari

Animac torna a estar present a l'Imaginaria de Binéfar

Animac torna a estar present a l'Imaginaria de Binéfar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Animac segueix present a la programació del festival de Binéfar cada any amb una sessió diferent. Enguany, sota el títol 'Lo más salvaje de Animac', la sessió inclourà una selecció en exclusiva de 120 curts d’animació 'salvatge' que només es podrà veure a Imaginaria, el Festival de Títeres e Imagen en Movimiento. En les anteriors edicions d'Imaginaria, la mostra lleidatana d’animació ja formava part d'aquest festival de titelles amb la projecció del seu programa itinerant Animac Camina.

La tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha presidit la presentació de la tercera edició del Festival Imaginaria. Parra, acompanyada pel director artístic de Los Titiriteros de Binéfar, Paco Paricio, ha felicitat els organitzadors per la programació d’enguany i ha remarcat que "cal teixir xarxes de col·laboracions per la cultura".
 
El cartell d’aquesta edició ha estat elaborat per l’estudi de disseny Brosmind dirigit per Juan i Alejandro Mingarro, que mostraran el millor de les seves creacions en una exposició sota l'epígraf 'Why How What'. Els germans binefarenses també oferiran una Master Class on explicaran el seu procés de creació a quatre mans.
 
En aquesta tercera edició, Imaginària ofereix quaranta activitats, amb companyies de tot el territori nacional, però també de l’estranger: Volpinex portarà un espectacle de Live Cinema de França; Teatre a l'espatlla, de Mèxic, i Luceafarul, de Romania, gràcies a la col·laboració de l'Institut Cultural Romanès de Madrid. Un 80% de les activitats s'oferiran de manera gratuïta en carrers i places de la localitat.
 
Tres companyies espanyoles amb Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut es donaran cita en aquesta tercera edició d'Imaginària: Etcètera, que representarà 'L'ànima del poble', el dissabte 13 a les 18.30 hores; Teatro Paraíso, que oferirà 'Pulgarcito' el diumenge 14 a la mateixa hora; i Els Titiriteros de Binéfar, que per primera vegada realitzaran una obra de titelles durant el festival, serà 'Maricastaña', dimecres 10, també a les 18.30 hores.
 
Entre les quinze companyies de teatre que actuaran a l’Imaginària destaquen: l’obra de titelles per a adults 'Parias' de l'aragonès Javier Aranda, els Mamut Cinema que tocaran al ritme de les pel·lícules del Terol Segundo de Chomón entre moltes altres.
 
Un any més el festival comptarà amb diverses actuacions en directe com seran les dels grups Primary Soul i The Faith Keepers. Pel que fa al cinema, hi haurà diversos passis de curts d'animació. Carambola projectarà als dos col·legis de la localitat la seva selecció de curts d'animació. Enguany el festival compta amb la col·laboració del Festival Anim'est de Romania, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació que se celebra cada any a Lleida; i el Certamen Internacional de Curtmetratges Ciutat de Sòria.


Comentaris

envia el comentari