Catalunya Diari

Aquelarre 2.0

Aquelarre 2.0| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 L’estudiant d’Enginyeria Informàtica David Puig, de 23 anys, i la llicenciada en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica Ivet Rafegas, de 24 anys, han fet equip per desenvolupar l’aplicació per a mòbils. Segons Rafegas, "l’aplicació pretén ser un valor afegit per a tots aquells que vénen a la festa, perquè puguin tenir tota la programació a la seva butxaca i puguin saber en tot moment la seva localització". I és que l’aplicació gaudeix de connexió amb l’eina Google Maps, fet que permet als usuaris saber on es troben i poder moure’s pel nucli antic de Cervera sense conèixer-se’l amb la tecnologia GPS. A més de la programació musical, l’aplicació també inclou informació dels espectacles, dels correfocs, de l’Aquelarret amb el seu itinerari, del càmping o telèfons d’interès.
 
La part gràfica de l’aplicació l’han fet dos joves de Cervera que tenen una empresa de desenvolupament i creació de pàgines web, BC Disseny. Miquel Crespo, de 24 anys, s’encarrega del disseny, mentre que Bernat Amézaga, de 25, de la programació. Ells també han estat els encarregats de desenvolupar el nou web de l’Aquelarre, que inclou un apartat de notícies en contínua actualització i també tota la programació musical, els correfocs, informació de l’espectacle així com una galeria d’imatges de les passades edicions.
 
David Puig explica que "quan la direcció de l’Aquelarre ens va proposar desenvolupar l’aplicació, de seguida vam acceptar el repte. Ha costat, però estem satisfets amb el resultat i esperem que sigui útil a tots els assistents que se la descarreguin".
 
Programació de l'Aquelarret

Del dilluns 20 al divendres 24 d'agost tenen lloc els tallers de l'Aquelarret, enguany amb la novetat d'un taller plàstic on es pinta el capgròs del 'Cabronet', realitzat per Xavi Badia, i la confecció d'unes titelles de pal, que augmentaran els elements de la festa infantil, que té lloc dissabte 25, a partir de les 18.00 hores. A més d’aquest nou taller, els infants també es realitzen les disfresses de bruixes i diables i portaran 'la cuca' de l’Aquelarret, en un taller dirigit per Fàtima Puig; aprenen a interpretar els tocs de l’Aquelarre en el taller de percussió de la mà dels Bombollers de Cervera i aprenen o perfeccionen el desplaçament amb xanques ajudats per membres d’Alea Teatre. Els tallers els organitza el Centre Municipal de Cultura (CMC) de Cervera i hi prenen part infants a partir de 4 anys.


 


Tot el que aprenen aquests infants durant la setmana ho mostraran el dissabte 25 a la tarda a la cercavila que tindrà lloc pels carrers de Cervera. A la cercavila aniran acompanyats del grup jove dels Diables de Cervera Carranquers; de la colla de diables convidada, els Malsons de la Vella de Gràcia; del grup jove dels Bombollers i, com a novetat d’enguany, de la colla gegantera, que per primera vegada participaran a la cercavila infantil i hi portaran els gegantons. La cercavila finalitzarà amb la festa de l’escuma a la plaça Pius XII.Comentaris

envia el comentari