Catalunya Diari

Aquest diumenge es podrà veure un eclipsi parcial del Sol

Aquest diumenge es podrà veure un eclipsi parcial del Sol| Redacció - Fotografia: Delegació de Govern

 La sessió especial organitzada pel COU començarà a les 13.00 hores amb una introducció als trets bàsics del Sol i a la seva observació i, a partir de les 13.25 hores, s’iniciarà la visió del fenomen de l’eclipsi parcial amb ulleres especials i amb les càmeres i filtres de què el centre disposa. Un cop finalitzat l’eclipsi, els visitants realitzaran la sessió de planetari a l’Ull del Montsec.
 
Aquesta sessió especial tindrà un preu de 8 euros per persona, que inclourà les ulleres òptimes per a l’observació d’eclipsis i altres fenòmens vinculats a l’observació solar. Atès que les places seran limitades, se’n podrà fer reserva a través de correu electrònic ([email protected]) o telèfon (973-05 30 22).
 
Cal tenir present que l’observació solar és altament perillosa si s’efectua sense les precaucions adequades. No s’ha de realitzar mai directament, perquè pot causar danys irreversibles a la vista. Per observar l’eclipsi, i el Sol en general, és necessari utilitzar les ulleres especials (en cap cas les ulleres de sol ordinàries), o bé els filtres dissenyats a tal efecte.


Comentaris

envia el comentari