Catalunya Diari

Aran reclama a Foment que incrementi la delimitació horària del transport pesat els diumenges i festius

Aran reclama a Foment que incrementi la delimitació horària del transport pesat els diumenges i festius| Text i fotografia: ACN

 

El síndic d'Aran, Carles Barrera, ha demanat al Ministeri de Foment que incrementi la delimitació horària del transport pesat, els diumenges i festius, fins a les deu de la nit, al seu pas per l'Aran. Barrera argumenta que ara la delimitació és fins a les vuit del vespre i això comporta que a les sis de la tarda, una vuitantena de camions, es desplacin en direcció Lleida-Val d'Aran.

El síndic afegeix que aquests camions coincideixen sobretot en el tram més perillós de la N-230 (Areny- Boca Sud del túnel de Vielha) amb el retorn dels usuaris de les pistes d'esquí de Baqueira Beret i de Boí Taüll. Aquest fet comporta ''un increment de perillositat i de risc en aquest tram de carretera'', segons ha manifestat el síndic. Aquesta petició s'ha produït durant la reunió de la comissió de viabilitat de l'N-230 i la C-28.
 
Durant la reunió els alcaldes de Bossòst i Les han informat que han demanat també al Ministeri de Foment reduir la velocitat en els nuclis urbans dels seus pobles de 50 km/h a 30 km/h pel transport pesat.
 
Durant la comissió s'ha donat a conèixer que l'empresa encarregada de la neteja de la carretera N-230 compta amb 10 camions i la C-28 disposa 4 camions i 2 màquines amb fresa per obrir les carreteres de Beret i Bonaigua.


Comentaris

envia el comentari