Catalunya Diari

Arbeca estrena consultori mèdic

Arbeca estrena consultori mèdic| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Durant l'acte, Reñé ha estat acompanyat del diputat de CiU Antoni Villas i del cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles, de l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó, i del director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré. Després de fer el tradicional descobriment de la placa, les autoritats i els veïns han visitat les instal·lacions. 
 
El president de la Diputació de Lleida ha iniciat el seu parlament indicant que la inauguració d’aquest consultori mèdic "és l’exemple de la col·laboració institucional entre la Diputació de Lleida, el Departament de Salut i el consistori d’Arbeca". Reñé ha explicat que la corporació disposa de recursos econòmics que fan possible actuacions a grans equipaments, com els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, però també als municipis de tot el territori amb la construcció de nous consultoris mèdics i la promoció d’hàbits saludables. En aquest sentit, ha afegit: "Equipaments com aquest consultori mèdic permet els professionals de la salut atendre els ciutadans des de la proximitat, que és quan som molt més eficients i preventius".
 
Reñé ha explicat també que la realitat territorial de les comarques de Lleida és molt particular, ja que està formada per 231 municipis, el 70% dels quals tenen menys de 1.000 habitants i "hem de ser capaços de treballar tots plegats per preservar les nostres comunitats amb la màxima qualitat de vida".
 
Per la seva banda, l'alcalde d’Arbeca ha destacat la importància del nou equipament, que millorarà notablement la qualitat de vida dels veïns. El director dels serveis territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha agraït a la Diputació la seva col·laboració i als professionals de la salut la qualitat humana i professional que demostren cada dia en la seva feina als consultoris mèdics.
 
Característiques del nou consultori mèdic
El nou consultori està ubicat al carrer Eral i donarà servei als 2.500 habitants de la localitat. El centre disposarà de 245 metres quadrats útils, gairebé el doble de l’antic consultori que va quedar antiquat i reduït per les obres de l’ascensor de l’ajuntament. El nou consultori disposarà de dues consultes de medicina de família, dues d’infermeria i una sala de tractaments i polivalent, així com una zona per atenció a l’usuari i altres internes de personal i de serveis.
 
El centre està inclòs a l’Àrea Bàsica de les Borges Blanques i el personal està gestionat per l’Institut Català de la Salut, empresa pública contractada pel Servei Català de la Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La Diputació de Lleida també col·labora cada any amb l’Ajuntament d’Arbeca pel manteniment del centre i amb dotacions per equipaments.


Comentaris

envia el comentari