Catalunya Diari

Arranca l'Escola de Jocs Tradicionals de Tàrrega

Arranca l'Escola de Jocs Tradicionals de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 


Tàrrega acull durant aquesta setmana, del 9 al 13 de juliol, la primera edició de l'Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals 'Iocus'. La iniciativa, que també es desenvoluparà de forma paral—·lela al municipi urgellenc d’Anglesola, és una acció de la Companyia de Jocs l’Anònima adreçada a pares, mares, educadors i persones majors de 18 anys interessades en la difusió dels jocs tradicionals.Les  activitats s'impartiran en places i carrers d'ambdues localitats i, a més de les activitats lectives, s'oferiran propostes lúdiques obertes al públic en general. És el cas de l’acte inaugural a càrrec de Francesc Ribera 'Titot', cantant de Brams i Mesclat, qui obrirà la programació aquest dilluns 9 de juliol pronunciant una conferència sobre la festa de la Patum de Berga (a les 11.00 hores, al Museu de Tàrrega). El dimarts 10, a Anglesola, s’oferirà un concert de folk de la mà de Tito Akile i Marc Sibila (a les 22.00 hores, a la plaça de Santa Anna).  
 
Inauguració de la plaça de Pere Calders
El dimecres 11 tindrà lloc una doble proposta a Tàrrega. D’una banda, l’Ajuntament de Tàrrega aprofitarà la celebració de l’escola d’estiu per inaugurar la plaça de Pere Calders, indret dedicat precisament als jocs tradicionals catalans. Serà a les 20.00 hores i els assistents podran practicar els jocs plasmats al paviment, com la xarranca, el palet, el laberint, els quatre cantons o el set i mig.
 
En el mateix acte, la Companyia de Jocs l’Anònima lliurarà a botiguers de Tàrrega unes maletes de jocs tradicionals perquè els infants hi  puguin jugar mentre els pares i mares fan la compra. També el mateix dimecres 11, els Ministrils del Raval de Terrassa brindaran un concert de música tradicional (a les 22.00 hores, a la plaça de Sant Antoni).
 
Finalment, el dijous 12 les famílies odran gaudir d’una escampada de jocs de taula (a les 22.00 hores, a la plaça del Carme).  


Comentaris

envia el comentari