Catalunya Diari

Arrenca la quarta edició d'INSOMNI a l'Alt Urgell

Arrenca la quarta edició d'INSOMNI a l'Alt Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

El Servei de Salut de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell organitza la quarta edició consecutiva del programa INSOMNI, una iniciativa que engloba prop d'una vintena d'activitats d'oci nocturn alternatiu per a joves de la Seu i comarca. Els joves alturgellencs podran gaudir de diverses activitats d'oci durant les nits d'estiu que tindran lloc en diversos espais de la Seu d'Urgell, Castellciutat, Alàs, Peramola, Oliana, Organyà, Montferrer, entre d'altres poblacions de l'Alt Urgell.

Respecte a l'objectiu d'aquest programa, la regidora de Joventut de l'Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, manifesta que "Insomni està pensat per a tota la diversitat juvenil de la nostra comarca, és per això que podem trobar i gaudir d'una gran varietat d'activitats. Des de Joventut animem a tot el jovent a participar-hi". 
 
INSOMNI recull totes les festes majors de la comarca amb l'objectiu que les festes dels pobles més petits no es perdin, ja que són tradicions arrelades del territori, per tal que els joves puguin continuar gaudint d'aquestes de manera sana i tradicional. A més a més, el programa també incorpora activitats culturals, esportives, de lleure o festives que es realitzen a cada municipi i estan organitzades per diferents entitats, associacions o grups de joves.
 
Les propostes 
INSOMNI també potencia activitats tradicionals que fa molts anys que es duen a terme a la comarca de l'Alt Urgell com la Trobada d'Acordionistes, el FeMAP, la visita teatralitzada de la Peramola Medieval, o d'altres més novedoses, com la celebració d'una Nit Blanca, una pujada nocturna -en marxa nòrdica- fins a la Serra del Cadí amb lluna plena, sessions cinema a la fresca o una remullada de nit a la piscina municipal de la Seu d'Urgell, entre d'altres.
 
Cal remarcar que algunes de les activitats proposades són gratuïtes, mentre que altres tenen un preu reduït.
 
Prevenció de conductes de risc 
INSOMNI té com a objectiu principal la prevenció de conductes de risc com el consum abusiu d'alcohol i drogues. A més, també planteja el foment de la participació activa dels joves de l'Alt Urgell, la promoció de l'esport i de la cultura, el joc en equip i la convivència. 
 
En l'organització de totes aquestes activitats hi col·laboren l'Associació Antisida Lleida i els ajuntaments de la Seu d'Urgell, d'Alàs i Cerc, d'Organyà, de Peramola, d'Oliana i de Montferrer i Castellbò. 


Comentaris

envia el comentari