Catalunya Diari

Arriba a Lleida el segon dels nous trens que circularan a partir de la primavera per la línia de la Pobla

Arriba a Lleida el segon dels nous trens que circularan a partir de la primavera per la línia de la Pobla| Text i fotografia: ACN

El segon dels dos nous trens que a partir de la primavera està previst que comencin a circular per la línia ferroviària Lleida-la Pobla ha arribat aquest divendres a la tarda al Pla de Vilanoveta de Lleida. El comboi, adquirit per FGC, ha arribat en un transport especial per carretera des de Suïssa.

El primer dels nous trens que circularan per la línia de la Pobla va arribar el 16 de gener a la capital del Segrià i, posteriorment, va començar a circular en període proves, com passarà a partir d'ara amb el segon tren. Amb la posada en servei dels nous combois es recuperaran les tres freqüències diàries entre Lleida i la Pobla de Segur, retallades a només una des del 2012, i també hi haurà parades a demanda en set estacions. A més, les emissions contaminants es reduiran un 60%.

Els dos nous trens han costat 9,4 milions d'euros i s'han fabricat durant dos anys expressament adaptats a les característiques d'aquesta línia: d'ample ibèric i de tracció dièsel, ja que no està electrificada. De fet, l'encàrrec a l'empresa suïssa es va fer perquè la Generalitat considerava massa cara la gestió de la línia que fa la companyia Renfe, l'única que disposa de combois d'amplada ibèrica.

Els combois fan aproximadament 50 metres de llarg i tenen capacitat per a 201 passatgers cada un, la meitat (104) asseguts. Entre d'altres característiques, compten amb plataformes d'accés fàcil, estan climatitzats, gaudeixen de cobertura WIFI i tenen espais oberts i amplis on poden transportar-se, fins i tot, bicicletes.


Comentaris

envia el comentari