Catalunya Diari

Arriba la 37a Marxa Beret que aquest any acull el Campionat Europeu d’Esquí Nòrdic

Arriba la 37a Marxa Beret que aquest any acull el Campionat Europeu d’Esquí Nòrdic| Redacció - Fotografia: Conselh Generau d'Aran

 

L’estació aranesa de Baqueira Beret acollirà el proper cap de setmana, els dies 6 i 7 de febrer, la 37a Marxa Beret i el Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic. En aquesta edició, s’espera la participació d’entre 1.400 i 1.500 esportistes procedents de tot el món, un 40% dels quals provinents de països nòrdics, d’Alemanya, Àustria o Itàlia.

La Marxa Beret va néixer l’any 1977 com una marxa popular i aquest any, inclou la marató d’estil clàssic i d’estil lliure, puntuable per la Copa Catalana i pel Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí. Igualment, és puntable pel Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic i la qualificació dels esportistes està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d’Esquí de proves populars i també en el calendari Euroloppet (circuit europeu de marxes de llarga distància).
 
Les inscripcions van a bon ritme (prop de 600 inscrits) i ja han confirmat la participació fondistes de la talla de Ioseba Rojo, de l’equip de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI); Diego Ruiz, Jesús Labanda, Martí Vigo i Ruben Caseny. L’organització també ha destacat que entre els corredors d’elit estrangers hi ha Rolf Aschenbrenner (Austria) i Weis Eric (Luxemburg).
 
Primera edició de la Fira de la Neu i l'Esport
Aquest dijous, dia 4 de febrer, s’inaugurarà la primera Fira de la Neu i l’Esport "Nheusport" al pavelló esportiu de Salardú, on també es trobarà instal·lada la Casa d’Acolliment, lloc emblemàtic per realitzar inscripcions de darrera hora, recollida de dorsals i informació als participants, entre d'altres.
 
El divendres dia 5, a partir de les 18.00 hores, al Pavelló esportiu de Salardú, tindrà lloc l’acte inaugural de la 37a Marxa Beret i Campionat Europeu d’Esquí Nòrdic. Ja dissabte, es durà a terme la prova en estil lliure de dues distàncies: 15 i 30 quilòmetres.
 
El diumenge 7 de febrer es disputarà la prova de llarga distancia en estil clàssic. Amb un circuit de 10 quilòmetres en la zona de Beret i Orri; de 21 quilòmetres en la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment al circuit de 42 quilòmetres, en la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. Aquesta prova correspon al Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí i el campió d’Europa serà qui aconsegueixi el còmput dels dos millors temps de les dues proves de llarga distància: la prova de 30 quilòmetres (dissabte) i de 42 quilòmetres (diumenge).
 
L’any vinent, aquest Campionat d’Europa se celebrarà a Vuokatti, Finlàndia.
 
La Marxa Beret l’organitza el Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l’Ajuntament de Naut Aran amb la col·laboració de l’Associació Volentaris Val d’Aran y d’altres organismes, a més de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern i la Federació Catalana d’Esports d'Hivern.
 


Comentaris

envia el comentari