Catalunya Diari

Augmenten a l'Urgell els alumnes amb ajudes per al servei de menjador escolar i disminueixen els de transport

Augmenten a l'Urgell els alumnes amb ajudes per al servei de menjador escolar i disminueixen els de transport| Text i fotografia: ACN

 

Les ajudes per al servei de menjador escolar a l'Urgell han augmentat fins a 715 aquest curs (650 l'any passat) mentre que les de transport han baixat a 451 alumnes (559 l'any passat), segons dades del consell comarcal, que s'ocupa de gestionar aquest servei per delegació del Departament d'Ensenyament.

Pel que fa a les beques de menjador social, aquest curs s'han rebut 353 sol·licituds de 2015 famílies de la comarca, 143 més que el curs anterior, de les quals només se'n van concedir 229. De transport escolar hi ha 15 rutes que són de transport col·lectiu i d'altra banda, es donen ajuts individuals de desplaçament dels quals 17 famílies (19 l'any passat) se'n beneficien a 0,13 euros per quilòmetre i trajecte.
 
Els ajuts al menjador escolar es donen al preu màxim de 6,20 euros. Aquest any ha estat el sisè que l'empresa concessionària Alessa Càtering Services SA ha estat l'encarregada de servir els àpats als menjadors dels diferents centres, l'empresa ha estat contractada pel Consell Comarcal mitjançant un concurs públic de dos anys de vigència, més un de pròrroga. Els centres on s'ha prestat el servei de menjador mitjançant aquesta empresa han estat l'escola el Terrall de Castellserà, l'INS Lo Pla d'Urgell de Bellpuig, l'Escola el Tallat de Sant Martí, l'Escola Espígol de Tornabous, l'Escola Montalbà de Preixana, l'Escola Pere Teixiné de Belianes i l'Escola de Ciutadilla.
 
Els centres amb servei de menjador i que el consell comarcal té signat un conveni amb les AMPA són la Macià Companys d'Agramunt, el Valeri Serra de Bellpuig, l'Àngel Guimerà de Tàrrega, el Jacint Verdaguer de Tàrrega, el Maria Mercè Marçal de Tàrrega, el Jardí de Verdú, l'Alfons Costafreda de Tàrrega, el Manuel de Pedrolo de Tàrrega, i el Ramon Perelló de Vilagrassa.
 
Els centres que tenen servei de menjador i que el consell comarcal té signat un conveni amb els ajuntaments són la Santa Creu d'Anglesola i el Guillem Isarn de la Fuliola. Els centre concertats on es presta el servei de menjador i el consell concedeix ajuts als alumnes que ho requereixen són el Mare de Déu del Socors d'Agramunt, el Vedruna de Bellpuig el Santa Maria de l'Alba de Tàrrega, l'escola Pia de Tàrrega i la Vedruna de Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari