Catalunya Diari

Èxit de la 13a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que congrega 12.000 visites aquest cap de setmana

Èxit de la 13a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que congrega 12.000 visites aquest cap de setmana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 La cita ha acomplert les expectatives dels organitzadors, les regidores de Medi Ambient i Promoció Econòmica, les quals han detectat un interès creixent del públic per l’ús de vehicles híbrids i elèctrics, plaques solars, calderes de biomassa i energies netes a la llar. La bioconstrucció, el reciclatge, la gestió dels residus, el tractament d’aigües, els productes ecològics naturals i les entitats de protecció del medi natural han centrat altres continguts de la seixantena d’estands. La Fira del Medi Ambient de Tàrrega ha apuntalat un any més el seu èxit en dos pilars complementaris: un apartat sectorial amb les últimes novetats tecnològiques i  una programació pedagògica sobre biodiversitat i conscienciació ecològica adreçada a petits, joves i adults.  
 
En aquest sentit, una de les  novetats del certamen ha estat la desfilada canina de la Societat Protectora d’Animals de Tàrrega per promoure l’adopció de gossos, avui diumenge al migdia. L’entitat ha presentat 14 dels 90 gossos que té actualment sota la seva cura a la gossera comarcal. S’hi han exhibit exemplars cadells i adults, perduts o abandonats, alhora que el col—·lectiu ha detallat la seva tasca a l’hora de donar aixopluc a aquests animals.   
 
També han suscitat molt interès les dues mostres didàctiques dedicades als insectes, rèptils i amfibis. D’una banda, 'El món de les papallones' ha exhibit la col·Â—lecció particular de 2.500 lepidòpters dels cinc continents recollits per l’entomòleg Joan Condal. Alhora, 'Animals' ha brindat l’oportunitat de contemplar vius una vintena de llangardaixos, serps, camaleons, dragons, tortugues i aràcnids de latituds exòtiques. Ambdues propostes es prorrogaran a l’Espai MerCAT fins al proper 14 d’octubre. També s’han impartit tallers de manualitats de paper reciclat, cosmètica natural, herbes aromàtiques i fruits silvestres, a més d’espais de jocs i atraccions.
 
La 13a Fira del Medi Ambient ha ocupat els dies 6 i 7 d’octubre uns 3.000 metres quadrats de superfície repartits entre la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i l’Espai Fassina.


Comentaris

envia el comentari