Catalunya Diari

Èxit de participació a la segona edició dels horts urbans municipals de Tàrrega

Èxit de participació a la segona edició dels horts urbans municipals de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Per a celebrar les collites obtingudes s’ha celebrat aquest passat cap de setmana un esmorzar popular en què el plat estrella han estat les més de 20 varietats de tomata que es conreen a les finques. Els horts urbans de Tàrrega, gestionats a través del Centre de Formació La Solana, responen a una doble finalitat social i lúdica: d’una banda en fan ús famílies que cobreixen així necessitats bàsiques i de l’altra persones interessades en l’horticultura com alternativa de lleure. A més de la tomata, entre els productes conreats figuren varietats d’enciams, cebes, patates, mongetes, maduixes, cogombres, pebrots, carabasses, melons i síndries,... sempre emprant tècniques tradicionals d’horticultura ecològica.
 
L’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, i la regidora d’Acció Social, Josefina Bernades, han anunciat una tercera edició dels horts urbans municipals. L’activitat es desenvolupa en un solar de lloguer cedit, de 2.400 metres quadrats, situat a la intersecció dels carrers Bellpuig i Canal d’Urgell. La parcel·la dóna cabuda a 28 horts de 50 m2 cadascun i compta amb xarxa de regadiu, magatzem per desar les eines i pou d’aigües freàtiques. L’Ajuntament aplica bonificacions als usuaris amb rendes baixes. Com a novetat d’enguany, la ciutadania pot assistir també a monogràfics d’horticultura ecològica impartits per La Solana. Els darrers monogràfics tractaran sobre la recol·lecció de llavors per al planter (4 d’octubre, coincidint amb la 15a Fira del Medi Ambient), i la influència de la Lluna en l’agricultura (8 de novembre).


Comentaris

envia el comentari