Catalunya Diari

Balaguer acull la primera edició de la Fira del Pernil

Balaguer acull la primera edició de la Fira del Pernil| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Aprendre a distingir els set sabors del pernil; la qualitat; a maridar-lo amb altres productes, i a tallar-lo són algunes dels objectius de la primera Fira del Pernil de Balaguer, un certamen que se celebrarà del 6 al 8 de setembre al carrer Noguera Pallaresa, al costat de l’Estació de Renfe. 

Una dotzena de parades de productors de pernil, formatge, embotits, cava i vi conformaran aquesta primera edició, que vol introduir els balaguerins en la cultura gastronòmica del pernil. Al recinte d’exposició també hi haurà una zona de bar-restaurant i un escenari, on es faran actuacions i exhibicions durant els tres dies. 
 
Miquel Del Àguila, l’organitzador de la fira, assegura que vol ser un aparador pel pernil ibèric que es fa a Catalunya, on es fan productes de bona qualitat. En aquest sentit, afirma que el secret del bon pernil rau en l’alimentació del porc i en el període de curació, el qual pot arribar als 50 o 60 mesos. "Crec que la iniciativa tindrà bona acceptació perquè a Catalunya som consumidors de pernil. A més a més, cal tenir en compte que no existeix cap altre certamen similar al país", ha afegit.
 
El visitants podran gaudir d’una degustació per cinc euros, i a banda es faran demostracions de tallar pernil, tastos i maridatges amb altres productes. Pel que fa als set sabors del pernil, situats en les diferents zones de tall, Del Aguilà explica que amb un bon ensinistrament del paladar és possible reconèixer-los i que aquests es deuen a factors ambientals, com la climatologia, però també a l’alimentació de l’animal o al temps de curació. 
 
Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha felicitat els organitzadors per la iniciativa i ha recalcat que qualsevol activitat que generi moviment econòmic i ajudi a la promoció de la ciutat és benvinguda i comptarà amb el suport de l’Ajuntament.


Comentaris

envia el comentari