Catalunya Diari

Balaguer commemora el 90è aniversari de l’arribada del tren de La Pobla amb una exposició

Balaguer commemora el 90è aniversari de l’arribada del tren de La Pobla amb una exposició| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Per tal de commemorar aquesta efemèride, el Museu de la Noguera ha preparat una mostra sobre l’arribada del ferrocarril del Pallaresa a Balaguer, que es podrà veure del 21 de febrer al 30 de març a la sala d’exposicions de l’Ajuntament. 
 
Després de molts anys de lluita, s’aconseguia que el 1914 s’iniciessin les obres i que, al cap de 10 anys, s’inaugurés el primer tram entre Lleida i Balaguer. Tot i que, les obres van continuar de seguida cap a les comarques pirinenques, la gran dificultat de l’orografia, només salvable amb la construcció de ponts i túnels, i la irrupció de la Guerra Civil, van fer que el tram entre Balaguer i Cellers no s’inaugurés fins el 1949. Dos anys més tard, el 1951, la línia arribava a La Pobla de Segur, on moriria definitivament. 
 
A l’exposició es podran veure fotografies d’època, maquetes i alguns documents, així mateix es presentarà el segell que Correos ha editat per tal de commemorar aquesta efemèride. El 9 de març, coincidint amb la celebració de la VIII Trobada de plaques de cava i col·leccionisme ‘Ciutat de Balaguer’, es presentarà una placa de cava rememorant aquesta data. 


Comentaris

envia el comentari