Catalunya Diari

Balaguer congela l'IBI i l'impost sobre vehicles de tracció mecànica per segon any consecutiu

Balaguer congela l'IBI i l'impost sobre vehicles de tracció mecànica per segon any consecutiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 De la mateixa manera que es va fer l’any passat, es reduirà prop d’un 13% la taxa de recollida d’escombraries als comerciants i professionals. Roigé ha recordat que el govern vol "reduir aquesta taxa de manera esglaonada per tal d’adaptar-la al preu mitjà que es paga en els municipis similars". Així, doncs, la previsió és que l’any vinent es rebaixi un altre 13%, amb la qual cosa s’haurà reduït un 40% en tres anys.
 
Pel que fa a llicencies d’obres, recollida d’animals, ocupació de via pública o cementiri, la proposta de l’equip de govern és incrementar-les un 3,9%, corresponent a l’IPC de Catalunya del mes de setembre. L’equip de govern presentarà aquesta proposta de modificació de les ordenances fiscals en el ple que se celebrarà el proper dilluns, 29 d’octubre. Tot i que la sessió plenària s’havia de celebrar demà dijous, l’ajuntament ha decidit aplaçar-la fins dilluns per fer-la coincidir amb el del sorteig de les meses electorals i estalviar, així, el cost que suposa fer dos plens de manera consecutiva.  
 
"Malgrat que no apujar els principals impostos, implicarà no poder augmentar significativament els ingressos en una època de dificultats econòmiques. Considerem que és prioritari no incrementar la pressió fiscal  als ciutadans, ja prou afectats per la crisi. Altrament, haurem de continuar aplicant mesures de racionalització i contenció de la despesa per tal d’oferir els mateixos serveis amb la mateixa qualitat", ha assegurat l’alcalde.


Comentaris

envia el comentari