Catalunya Diari

Balaguer convoca els premis Ziryab, on es 'busquen' relats breus i composicions musicals

Balaguer convoca els premis Ziryab, on es 'busquen' relats breus i composicions musicals| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 El regidor de Cultura, Miquel Aige, ha manifestat la satisfacció de l’organització per “les moltes i bones propostes rebudes en les dues anteriors edicions” i ha avançat que durant aquest any s’editarà un recull amb les obres premiades en les passades edicions. 
 
El concurs està obert a autors de qualsevol nacionalitat que tinguin un mínim de 17 anys, en el cas de la narrativa breu, i 19, per les composicions musicals. Els relats han d’estar ambientats en els espais patrimonials de Balaguer, doncs, tal com ha recordat Aigé, “aquesta és una fórmula per donar a conèixer el patrimoni històrico-cultural de la ciutat” i ampliar el repertori de relats breus, que es llegeixen durant la Nit de Llegendes, que se celebra a finals de juny. 
 
En el cas de les composicions musicals, es demana que les obres siguin per a formacions musicals amb un mínim de 2 membres i un màxim de 8, podent-hi incloure els següents instruments: clarinet, flauta travessera, trompeta, viola, violí, violoncel i guitarra. I que estiguin dirigides a nivells equivalents a l’últim cicle de Nivell Elemental i els dos primers de Grau Professional. Cada autor pot presentar un màxim de tres obres, de forma i estil lliures, però que no sobrepassin els 5 minuts de durada. 
 
El premi de narrativa tindrà una dotació de 300, 150 i 100 euros, mentre que el de composicions musicals serà de 600, 300 i 150 euros. També hi haurà dos accèssits sense dotació econòmica per cada categoria. 
 
Encara que inicialment aquest concurs es va plantejar per la necessitat d’ampliar el repertori de composicions musicals per a conjunts instrumentals infantils i el repertori de narrativa breu ambientada a Balaguer, l’organització creu que el certament té un llarg recorregut, ja que, gràcies a haver combinat els dos gèneres, és un concurs únic i original a Catalunya. En aquest sentit, Aige ha afirmat que “és una bona oportunitat per als autors novells per donar a conèixer la seva obra”. 
 
Pel que fa al jurat, estarà presidit per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i integrat, en el cas del premi de narrativa, pels escriptors Eduard Ribera i Pep Molist, i un representant de la Biblioteca Municipal Margarida de Montferrat. Mentre que el de composicions musicals, estarà format pels especialistes Víctor Estapé Medinabeitia i Bernat Vivancos Farràs i un representant de l’Escola Municipal de Música. També aquest estarà presidit per l’alcalde. El veredicte es farà públic durant la Festa Major del Sant Crist 2014. 


Comentaris

envia el comentari