Catalunya Diari

Balaguer defensa el model d'escola catalana

Balaguer defensa el model d'escola catalana| Redacció - Fotografia: Facebook Ajuntament de Balaguer

 També va reeixir la moció presentada per CiU, PSC, ERC i ICV, a instàncies de la CUP, per declarar Balaguer zona lliure de fracking. Aquest és el mètode d’explotació d’hidrocarburs que pretén usar l’empresa Montero Energy Corporation SL per investigar l’existència d’aquest recurs en diversos municipis de Lleida, entre ells Balaguer. En aquest cas, el text va ser revalidat pels quatre partits que van portar la proposta al ple. 
 
Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia, destaca l’aprovació inicial de la modificació de les normes subsidiàries i del pla de millora urbana en l’àmbit del Xalet Gramunt, propostes que van tirar endavant amb els vots favorables de CiU (7) i PP (1), mentre que ERC (2) es va abstenir i el PSC (6) i ICV (1) hi van votar en contra. L’alcalde, Josep Maria Roigé, va defensar l’aprovació d’aquests dos punts al·legant que d’aquesta manera el projecte sortirà a la llum pública i la ciutadania podrà opinar. Una opció que també van defensar PP i ERC. En canvi, PSC i ICV van rebutjar la proposta al dubtar que el projecte respecti el Xalet Gramunt, edifici declarat Bé Cultural d’Interès Local, cosa que Roigé va negar adduint que hi ha els preceptius informes dels serveis tècnics municipals i del Museu de la Noguera. 
 
També es van aprovar definitivament les ordenances  fiscals per a 2013, després de rebutjar les al·legacions presentades pel PSC. El grup socialista proposava estendre la reducció de les escombraries a tot tipus de petites i mitjanes empreses i rebaixar l’aigua per fer front a l’augment de l’IVA. 
 
Finalment, es va donar llum verda a les modificacions de l’ordenança reguladora sobre l’impost de construccions i de la taxa per llicències de comprovació d’activitats comunicades en matèria d’urbanisme pel que fa a construccions agropecuàries i magatzems agrícoles. 


Comentaris

envia el comentari