Catalunya Diari

Balaguer dóna la benvinguda al Nadal amb la Fira de Santa Llúcia

Balaguer dóna la benvinguda al Nadal amb la Fira de Santa Llúcia| Redacció - Fotografia: www.viulafesta.cat

 

Balaguer donarà, un any més, la benvinguda a les festes nadalenques amb la Fira Mercat de Santa Llúcia. El proper dissabte, 6 de desembre, enmig del Pont de la Constitució, el Centre Històric serà l’escenari d’una de les fires més emblemàtiques i participatives de la ciutat, que marca l’inici dels preparatius per a les festes de Nadal. Una fita que també es visualitzarà amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc a tota la ciutat.

Més d’un centenar de parades ompliran els carrers d’Avall, Major, l’Escala, les places del Pou, Sant Jaume i els porxos de la plaça Mercadal, amb productes típicament nadalencs: arbres, flors i ornamentació de Nadal, figures del pessebre i soques. Però també tot allò necessari per a fer un bon regal o per portar a taular aquests dies: torrons, cava, vi, embotits, formatges... Així mateix, la fira es compaginarà amb el Mercat de la Terra, que se celebra setmanalment a la plaça del Pou, on també s’instal·larà l’espai dels animals, un cadiraire de Balaguer (l’ofici antic que enguany es dóna a conèixer en el marc de la fira) i el Patge Reial.
 
El regidor de Cultura i Festes, Miquel Aige, ha explicat que “més que una fira de Nadal, fem una festa”. Per aquest motiu, durant el matí, el grup balaguerí The Folkies farà concerts itinerants pel mercat i, a la tarda, la companyia ‘Campi qui pugui’ delectarà grans i petits amb el seu espectacle itinerant ‘Lo Tió de Nadal’. 
 
Paral·lelament, a Lapallavacara, es faran tallers per als infants. A les 12 hores, Lídia Romero, del Parc de les Olors d’Ivars de Noguera, els ensenyarà a experimentar amb les plantes, tot creant bosses aromàtiques; a les 18 i 19 hores, el Centre d’Esplai Santa Maria oferirà un taller de manualitats per decorar l’arbre de Nadal.
 
Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Roigé, s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida de la fira, que “ha assolit el 100% d’ocupació”. “És una fira que creix any rere any, cosa que demostra que la ciutat se l’ha fet seva. Realment, marca l’inici de les festes de Nadal, la gent surt, gaudeix de la festa i es comença a notar el moviment econòmic que generen aquestes dates”, ha afegit.
 
Temps per a la solidaritat
Malgrat l’excés de consumisme que poden comportar aquestes festes, també afloren valors com la solidaritat. En aquest sentit, algunes entitats aprofiten per recaptar fons per causes socials, com ara Creu Roja o L’Estel, però també l’associació Dona Rural vendrà entrepans, fets al moment, per La Marató de TV3. En el marc de la fira, es podrà adquirir el barret vermell, símbol de la festa de La Marató, i els cors daurats que es penjaran als arbres del Passeig de l’Estació i la plaça Mercadal. 
 
Aprofitant la fira, els comerciants del Centre Històric engegaran la campanya de Nadal ‘Aquest any, la Grossa torna al Centre Històric’, que s’allargarà fins el 7 de gener. Per cada compra en algun dels establiments adherits, els comerciants lliuraran butlletes per participar en el sorteig d’uns aparadors plens de regals. Així mateix, pels clients que vagin a comprar en cotxe, regalaran mitja hora d’aparcament a la zona blava per cada 10 euros de compra. 


Comentaris

envia el comentari