Catalunya Diari

Balaguer estrena 36 nous horts urbans

Balaguer estrena 36 nous horts urbans| Redacció - Fotografia: Slow Food Terres de Lleida

 

Balaguer estrena aquest dissabte els horts urbans que Slow Food Terres de Lleida ha posat en marxa a la localitat i que compten amb una superfície total de 3.000 metres quadrats, dels quals uns dos mil van dedicats a horts. Cada parcel·la té una superfície de 50 metres quadrats i estan oberts a tothom que estigui interessant en cultivar el seu hort. Els lloguers seran anuals o trimestrals (30 euros/trimestre), i es podrà fer de forma individual, familiar o col·lectiva, independentment que es tingui o no experiència en horticultura.

En total es crearan 36 horts a la zona de la Meó, a Balaguer, amb l'objectiu de fomentar l'agricultura de proximitat, ecològica i l'autoconsum. Slow Food, d'acord amb la seva filosofia i principis, pretén incentivar la producció d'aliments de proximitat i ecològics, l'autoconsum, mantenir les varietats hortícoles locals, facilitar l'intercanvi de llavors i crear un espai social, lúdic i d'aprenentatge per Balaguer i el seu entorn.
 
Cada parcel·la disposa d'una boca de reg individualitzada per promoure l'ús racional i eficient de regs per cada cultiu. L'entitat assessorarà als usuaris que ho necessitin en el disseny i planificació dels cultius i sistemes d'irrigació. Durant la temporada es realitzaran petites jornades de formació enfocades segons les necessitats de l'any i que resoldran temes com el control de plagues de forma ecològica, elaboració i ús de fitosanitaris, rotació de cultius, cultius de temporada, conservació de llavors, mètodes de preparació de la terra, formes de compostatge, adobs verds...
 
L'espai està situat al marge dret del riu Segre, 100 metres abans del seu pas pel pont de Sant Miquel, és d'accés restringit i pertany al Bisbat d'Urgell, amb el qual s'ha fet un conveni per 10 anys. Fins ara s'ha dut a terme la millora dels accessos, l'adequació i anivellament del terreny, la parcel·lació i la posada en marxa del sistema de reg. En el projecte també s'han previst diverses millores que s'aniran implementant properament, com una zona de pícnic, espais de compostatge o espais per guardar eines.
 
La inauguració i jornada de portes obertes serà aquest dissabte, en horari d'11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.


Comentaris

envia el comentari