Catalunya Diari

Balaguer estrena una ruta literària per la ciutat

Balaguer estrena una ruta literària per la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

Balaguer organitza aquest diumenge la primera ruta històrica-literària per la ciutat. L’estàtua de Gaspar de Portolà, ubicada al Passeig de l’Estació, tocant a la plaça Pau Casals, serà el punt d’inici d'aquesta activitats.

Aquesta iniciativa cultural, que arrancarà a les 11.00 hores, proposa una ruta per diversos espais de la ciutat a partir de textos d’autors locals, com Josep Carner i Ribalta, Teresa Pàmies, Francesc Amorós, Lluís Profitós, Francesc Boneu o Josep Liñan. Es tracta de passatges que fan referència al riu Segre, al convent de Sant Domènec, al pont de Sant Miquel, al carrer del Pont, a la plaça Sant Salvador, a la Reguereta, al carrer Francesc Borràs (casa natal Teresa Pàmies), a la plaça del Pou, al carrer Major i a la plaça Mercadal. En tots aquests escenaris, la lectura del relat literari anirà precedida d’una introducció històrica al lloc o als fets als quals fa referència l’autor. L’acte està organitzat conjuntament pel Museu de la Noguera, la biblioteca Margarida de Montferrrat i l’Oficina de Turisme. 
 
La ruta durarà aproximadament una hora i mitja i acabarà a la plaça Mercadal, on, a les 12.30 hores, a sota els porxos, tindrà lloc, per segon any consecutiu, un concert inclòs en el Festival L’Hora del Jazz- Memorial Tete Montoliu. El concert anirà a càrrec del trio Àrid. El festival, que se celebra des de fa 24 anys i té com a seu la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona, vol apropar el jazz a nous públics. L’acte està organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).


Comentaris

envia el comentari