Catalunya Diari

Balaguer inicia la poda de 8.000 arbres

Balaguer inicia la poda de 8.000 arbres| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

L’Ajuntament de Balaguer ha iniciat aquest mes la poda dels prop de 8.000 arbres que hi ha als parcs i jardins del municipi. La brigada de jardineria hi treballarà, compatibilitzant-ho amb altres tasques, fins al gener. 

Tot i això, a causa la renovació de personal que recentment ha sofert el servei de jardineria, els responsables van sol·licitar un reforç a l’equip de govern per poder esporgar els plataners del centre urbà abans de la Festa Major, tal i com es fa habitualment. Després d’analitzar diverses possibilitats i costos, s’ha optat per contractar els serveis d’una empresa especialitzada. 
 
Al respecte, l’alcalde de la localitat, Josep Maria Roigé, ha explicat que "és una contractació puntual per tal de donar un cop de mà al personal de jardineria que, a banda del manteniment i tenir cura dels parcs i jardins, ha d’assumir la poda de 8.000 arbres". "Malgrat el que pugui semblar a primer vista, no tothom pot fer aquesta feina, ja que requereix de certes habilitats que, com tot, cal aprendre i temps per dominar adequadament", ha afegit. També ha argumentat que l’acumulació d’ocells en determinades zones de la ciutat embruta els carrers i provoca molèsties als veïns, per la qual cosa "no podem retardar aquesta feina". 
 
La citada empresa, que s’ha contractat per 9.000 euros, s’encarregarà de la poda dels més de 320 plataners que hi ha a la ciutat. Segons Roigé, aquest preu ha resultat molt inferior a les tarifes ofertes per altres empreses o el cost que hauria suposat contractar personal especialitzat. Així mateix, ha recordat que “tot i la voluntat permanent de contractar empreses de Balaguer”, en aquest cas no se n’han trobat d’especialitzades en la poda i "malgrat que a les del sector se’ls va sol·licitar que fessin d’intermediàries, el pressupost aportat era més del doble d el que finalment s’ha tancat". 
 
Per últim, ha dit explicat que és el servei de jardineria qui supervisa aquesta feina, segons el qual, la poda va al ritme previst i es fa d’una manera tècnicament impecable.


Comentaris

envia el comentari