Catalunya Diari

Balaguer instal·la proteccions a la vorera de l’avinguda Pere III per minimitzar les punxades de roda de vehicles

Balaguer instal·la proteccions a la vorera de l’avinguda Pere III per minimitzar les punxades de roda de vehicles| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Des que es va reformar l’avinguda, són habituals les queixes i denúncies de conductors als quals se’ls ha rebentat una roda mentre estacionaven. Amb l’eixamplament de la vorera dreta (la més propera al riu), es va col·locar una planxa metàl·lica a la punta per tal de reforçar i protegir l’estructura de formigó i evitar, precisament, l’accés dels vehicles damunt de la vorera. No obstant, segons denuncien els conductors, el caire d’aquest element causa talls a la roda. 
 
Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Guifré Ricart, després d’analitzar diverses solucions amb l’equip tècnic que va redactar el projecte, s’ha optat per col·locar unes proteccions metàl·liques ovalades per tal de suavitzar el caire de la vorera. En aquest sentit, ha recordat que s’ha descartat extreure la planxa metàl·lica, ja que s’hauria acabat deteriorant la vorera, o opcions més complexes, com aixecar part de la vorera i refer-la amb un acabat de formigó. 
 
A causa de la instal·lació d’aquestes proteccions, l’estacionament a l’avinguda quedarà restringit durant els propers tres dies. D’altra banda, aquest agost es procedirà a la reposició del paviment que cobreix aquesta vorera, actuació que anirà a càrrec de l’empresa constructora d’acord amb les clàusules de garantia de l’obra. 


Comentaris

envia el comentari