Catalunya Diari

Balaguer obre el 23è Festival l’Hora del Jazz. Memorial Tete Montoliu

Balaguer obre el 23è Festival l’Hora del Jazz. Memorial Tete Montoliu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

La Casa Tarragona de Balaguer inaugura aquest diumenge, 1 de setembre, el 23è Festival l’Hora del Jazz. Memorial Tete Montoliu, amb un concert al jardí de la Casa Tarragona, ubicada al carrer Miracle, número 7. 

La formació QA4 serà l’encarregada de l’estrena del festival a Balaguer. Amb Quim Abramo, a la guitarra elèctrica; Jordi Blanch, al saxo tenor; Dick Them, al contrabaix, i Ramón Díaz, a la bateria, el quartet presentarà, a partir de les 12.30 hores, el repertori del seu nou disc L’1, on es combinen set peces originals i dues versions d’estils tan eclèctics com estàndards de jazz o heavy metal. 
 
Aprofitant l’obertura al públic de la Casa Tarragona, a les 12.00 del migdia s’hi farà una visita guiada per conèixer una de les poques cases senyorials que es conserven a Balaguer. Així mateix, s’oferirà la possibilitat de gaudir d’un vermut a tots els assistents. 
 
La resta del concerts del cicle, tots gratuïts, es faran a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona el dies 8, 15 i 22 de setembre. El dia 8 de setembre actuarà El Colectivo, a les 12.00 hores, qui presenten el seu primer disc 'Converses'. També es podrà escoltar a Claudia Bardagí (13.00 hores), que juga entre el pop més elegant i la sonoritat del jazz.
 
El següent diumenge, 15 de setembre, tindrà lloc el concert de Bridges Trio, a les 12.00 hores, un trio del Vallès que acaba d’enregistrar disc amb el saxofonista Chris Cheek. Seguidament podrem escoltar Cream Groove (13.00 hores) amb la seva barreja entre jazz, rock i funk.
 
El punt i final del diumenge 22 de setembre el posaran Marcel·lí Bayer Quartet (12.00 hores) i Gabriel Amargant Quintet (13.00 hores). El quartet del saxofonista català Marcel·lí Bayer ha tret recentment el disc 'Les Narrations', mentre que el quintet d’en Gabriel Amargant agrupa cinc joves músics que han compartit anys de formació i escenaris en nombrosos i diversos projectes musicals.


Comentaris

envia el comentari