Catalunya Diari

Balaguer ofereix cada divendres d’estiu visites guiades gratuïtes pel centre històric

Balaguer ofereix cada divendres d’estiu visites guiades gratuïtes pel centre històric| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 


L’Ajuntament de Balaguer ofereix cada divendres d’estiu visites guiades gratuïtes pel centre històric per tal que els turistes i els balaguerins coneguin d’aprop la història que s’amaga darrere dels carrers i els edificis de l’antiga capital de comtat d’Urgell.  Un tècnic de turisme de l’ajuntament és l’encarregat de conduir els visitants pels racons més emblemàtics de la ciutat i atendre curiositats, com ara quines són les cases on van viure personatges com Gaspar de Portolà o l’escriptora Teresa Pàmies. 
 
Durant el recorregut, que arrenca de la plaça Mercadal a les 10.00 hores, s’explica als turistes l’estructura i el funcionament de la ciutat medieval, així com el seu bastiment sobre els vestigis àrabs. La ruta passa pel carrer  d’Avall, la plaça Sant Jaume, la Reguereta, la plaça Sant Salvador, el carrer Pintor Borràs, la plaça del Pou, el carrer Major, el portal del Gel, les muralles medievals, l’església de Santa Maria i el campanar del Moro. Així mateix, es fa un repàs a la recent transformació del centre històric gràcies a la inversió del Pla de Barris, que ha permès edificar, entre altres, el casal d’entitats Lapallavacara. 
 
Entre els participants hi ha tant persones de Balaguer interessades en aprofundir en la història de la ciutat com turistes que aprofiten la seva estança a la ciutat o a la comarca per conèixer-la. Les visites seguiran durant el mes d’agost. 
 
Fora d’aquest programa, l’oficina de turisme de Balaguer ofereix visites guiades durant tot l’any, sempre que es concertin prèviament a través del telèfon 973 445194 o bé presencialment a les dependències de turisme ubicades a la plaça dels Comtes d’Urgell.


Comentaris

envia el comentari