Catalunya Diari

Balaguer recupera l'edifici dels antics jutjats i estudia ubicar-hi els serveis socials municipals

Balaguer recupera l'edifici dels antics jutjats i estudia ubicar-hi els serveis socials municipals| ACN - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

L'Ajuntament de Balaguer ha recuperat aquest divendres l'edifici dels antics jutjats de la ciutat, una operació que ha estat possible després de l'estrena del nou edifici judicial de la capital de la Noguera a principis d'abril.

El director territorial del Departament de Justícia a Lleida, Jaume Monfort, ha lliurat les claus de l'immoble de l'avinguda Àngel Guimerà a l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal. Segons ha informat el consistori, a partir d'ara es farà un anàlisi de com es troba l'estructura de l'edifici per decidir quin tipus de servei s'instal·larà en aquest equipament. El més probable és que s'hi traslladin els serveis socials municipals, que actualment es troben a l'edifici de l’Ajuntament en condicions que es consideren "no gaire bones" pels usuaris.

Segons informa en un comunicat, l'Ajuntament de Balaguer va adquirir l'edifici l'any 1963 utilitzar-lo com a seu consistorial, després de l'accident del cinema Ersa que va obligar a traslladar l'Ajuntament. L'any 1972, amb el nou Ajuntament ja construït, es va cedir l'immoble de l'avinguda Ângel Guimerà al Ministeri de Justícia per instal·lar-hi els Jutjats. Anys després, amb la transferència dels Jutjats a la Generalitat, l'edifici passà a mans del Departament de Justícia.

El 4 d'abril es van posar en funcionament els nous jutjats ubicats al centre històric de la capital de la Noguera, amb la qual cosa el Govern ha procedit a retornar l'edifici que havia quedat en desús al consistori.


Comentaris

envia el comentari