Catalunya Diari

Balaguer registra menys delictes que l'any anterior

Balaguer registra menys delictes que l'any anterior| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

La Junta Local de Seguretat de Balaguer constata una tendència a la baixa en la comissió de delictes, segons es desprèn de l’informe presentat aquest dimecres durant la reunió de la junta en la que hi ha participat l’alcalde, Josep Maria Roigé; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; la directora dels serveis territorials d’Interior, Anna Miranda; el regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Vendrell, i els responsables dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. 

Roigé ha ressaltat que l’evolució de les xifres és favorable, la qual cosa demostra que "s’està caminant en la bona direcció" i que la "bona entesa i coordinació" entre Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guardia Civil "està donant els seus fruits". Malgrat tot, ha garantit que "no s’abaixarà la guàrdia" i es mantindran les tasques de control, vigilància i prevenció per tal de garantir al màxim la seguretat ciutadana. Enguany s’ha incidit especialment en les tasques de vigilància de l’horta i els carrers comercials, zones que per les seves característiques (aïllament, en el primer cas, i elevada activitat econòmica, en el segon) poden ser més proclius a registrar activitat delictiva.
 
Altrament, els representants de la junta han coincidit en valorar molt positivament la col·laboració ciutadana, tant a l’hora de denunciar com de prevenir. En aquest sentit, han demanat que es continuï denunciant qualsevol acte delictiu, la qual cosa és bàsica perquè surtin a la llum i es puguin perseguir tots els delictes, especialment aquells que es comenten dins l’àmbit familiar. Així mateix, ha destacat que la implicació de la ciutadania és bàsica en les tasques de prevenció, per aquest motiu insten a seguir consells de seguretat bàsics, com no deixar objectes a la vista als cotxes, tancar portes i finestres i no perdre de vista les bosses de mà. 
 
Finalment, Roigé ha afegit que "no abaixarem la guàrdia perquè volem que Balaguer continuï sent una ciutat segura". La Junta Local de Seguretat es reuneix de forma periòdica per coordinar les tasques de seguretat, estudiar la incidència dels fets delictius i les xifres de resolució de casos i avaluar les accions a emprendre per tal de reduir les taxes de criminalitat. 


Comentaris

envia el comentari