Catalunya Diari

Balaguer tanca els accessos al riu Segre per precaució davant l'augment de cabal

Balaguer tanca els accessos al riu Segre per precaució davant l'augment de cabal| Text i fotos: ACN

 

Els accessos per a vehicles rodats als voltants del riu Segre a Balaguer han estat tancats aquest dimecres per ''precaució'' davant l'augment de cabal a causa de les darreres pluges. Les últimes precipitacions i el desgel del Pirineu han fet que en les darreres 24 hores s'hagi passat de poc més de 8 metres cúbics per segon a superar els 55.

L'alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que no hi ha motiu perquè hi hagi ''preocupació'' ja que no s'ha rebut ni l'avís que emet en aquests casos el CECAT, però sí que han decidit tallar els accessos per evitar que la gent aparqui en determinades zones i que després hi hagi problemes per localitzar els propietaris dels vehicles. 
 
L'augment de cabal al Segre a Balaguer es pot apreciar, principalment perquè l'aigua, en alguns punts ja supera els límits de la canalització i ha inundat part de la zona enjardinada amb herba. L'Ajuntament ha col·locat senyals de prohibit el pas en els punts on hi ha accés per als vehicles rodats i evitar així que els cotxes quedin estacionats en punts on en unes hores potser hi arriba l'aigua. Això no obstant, l'accés a peu a la zona de la canalització si que és possible i no hi ha cap restricció en aquest sentit.
 
La de limitar el pas de vehicles a la canalització del riu a Balaguer és una mesura que s'acostuma a prendre cada any per aquestes dates, quan les pluges de la primavera i el desgel de la neu del Pirineu fa augmentar considerablement el volum de l'aigua. Aquest dimecres ja s'estan superant els 55 metres cúbics per segon quan la mitjana mensual no havia superat els 6 metres cúbics. Aigües avall, el cabal del riu també creix considerablement i a Lleida ja registra 72,9 metres cúbics per segon, mentre que a Seròs, poc abans d'arribar a la desembocadura a l'Ebre, són 165,9 els metres cúbics que porta el riu.


Comentaris

envia el comentari