Catalunya Diari

Baqueira Beret, a punt per produir neu

Baqueira Beret, a punt per produir neu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Baqueira Beret ha realitzat satisfactòriament totes les proves per a la producció de neu i només espera la baixada de temperatures. A partir del dilluns 14 d'octubre les instal·lacions de Baqueira i l'equip tècnic estaran preparats per fer neu, sempre atenent a la prevista baixada de temperatures.

Les proves dinàmiques de funcionament s'han realitzat a principis d'octubre. Se simulen les sondes de temperatura com si fes molt fred -6 a -10 º C TH i es proven tots els innivadors a màxim rendiment. També es comprova el sistema de bombeig i el de compressió. A més s'han testat totes les comunicacions, automatismes, elements de seguretat i configuracions de funcionament de les zones de Luis Arias, Orri, Bosc i Ruda. Perquè les proves siguin el més properes possible a la realitat (canvis constants de vent i temperatura) es varien les condicions de simulació perquè cada instal·lació reaccioni i s'adapti.
 
En plena temporada el sistema d'innivació de Baqueira Beret pot produir fins 4.500 metres cúbics de neu per hora. En total són 611 innivadors instal·lats al llarg de 40,4 quilòmetres de pistes. L'equip humà està compost per 12 persones que gestionen la instal·lació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana.
 
En la producció de neu de Baqueira s'utilitzen tots els avenços tecnològics perquè cada any que passa sigui més eficient per al màxim estalvi de recursos energètics i hídrics. Es tracta d'una neu que en arribar la primavera tornarà en forma d'aigua al seu curs natural no sense abans assegurar unes bones esquiades i garantir un bon inici de temporada.


Comentaris

envia el comentari