Catalunya Diari

Baqueira Beret amplia el seu domini esquiable als 153 quilòmetres per celebrar el seu 50è aniversari

Baqueira Beret amplia el seu domini esquiable als 153 quilòmetres per celebrar el seu 50è aniversari| Redacció - Fotografia: Baqueira Beret

 

L'estació de Baqueira Beret celebra enguany cinquanta anys. I ho fa oferint als clients 21 pistes més, passant dels 120 al 146 quilòmetres esquiables, als quals cal afegir 7 quilòmetres d'itineraris, sumant un total de 153 quilòmetres per a l'hivern 2014-2015, repartits en una àmplia àrea esquiable de 2.166 hectàrees.

La data oficial de la inauguració es remunta al 6 desembre 1964 però el 50 aniversari de Baqueira Beret se celebrarà amb diferents esdeveniments festius i esportius al llarg de tota la temporada.
 
L'estació de la Vall d'Aran disposa aquesta temporada de 35 remuntadors amb una capacitat de transport de 60.683 persones/hora. Però més enllà dels números, els tres nous remuntadors augmenten la comoditat dels clients i la qualitat de l'esquí ja que d'una banda faciliten el trànsit entre Baqueira i Beret i per altra banda s'obre la nova zona de Saumet destinada a experts.
 
El nou telecadira desembragable de 4 places Jesús Serra substitueix el telecadira Vista Beret i uneix Orri amb Beret de manera còmoda i ràpida. Té la seva base en Orri al costat del pàrquing per facilitar l'accés a pistes a 1.847 metres i arriba fins als 2.160 metres amb una longitud de 1.965 metres. Des del seu punt més alt a més s'accedeix a les noves pistes blaves Ta Beret 3, Ta Beret 4 i Marmotes i s'evita l'antic encreuament amb la pista Ta Baqueira.
 
El nou teleesquí Saumet és el que obre més possibilitats als esquiadors i snowboarders. Té el seu inici a mitja pista de Vista Beret, a la cota 2.006 metres, i l'arribada a 2.384 metres amb una longitud de 1.173 metres, és considerat com una instal·lació per a experts i dóna accés a 4 noves pistes, la vermella Saumet i les tres negres Craba, SANGLIER i Orri de Tredòs el recorregut s'endinsa per la vall de Baciver i arriba fins Orri.
 
Finalment pel que fa a remuntadors, el nou teleesquí Stadium, amb base a la cota 1.845 metres, té el seu inici a tocar del telecadira Dera Reina i discorre paral·lel a aquest ascendint fins 2.222 metres. Està obert a tots els esquiadors però està especialment pensat per als corredors que entrenen al Stadium de Beret.
 
Nous traçats en totes les àrees
Independentment de les noves pistes i enllaços que obren els citats remuntadors, aquest any també s'han convertit en pistes antics itineraris com és La Passarells a Baqueira. Mític fora pista molt concorregut a la Cara Nord de l'estació i que a partir d'aquest any estarà abalisat donant naixement a una nova pista negra.
 
A Bonaigua es comptarà a partir d'aquesta temporada amb la pista Muguet (negra) com a variant de la pista Manaud, la pista Barranc der Aire (negra) que surt del telecadira Teso dera Mina i obre un nou recorregut que enllaça amb la pista Bonaigua. La pista Cigalera (negra) que des de l'arribada dels teleesquís Tuc de la Llança accedeix a diverses pales que desemboquen a la pista Muntanyó. A la zona de la Peülla s'afegeix la pista Gerber (negra) que fins la temporada passada era un itinerari, i la pista Pletiu d'Arnaldo (vermella) que serà una variant de la pista Pleta del Duc.
 
Finalment, destaquen a Beret la nova pista Pèira Llança (vermella) amb inici a la cota superior del telecadira Blanhiblar, les pistes Barlongueta (vermella) i Parros (vermella) amb inici a la cota alta del teleesquí Costarjàs i que desemboquen a l'aparcament de Beret.


Comentaris

envia el comentari