Catalunya Diari

Baqueira Beret i Boí Taüll arrenquen amb 5.300 esquiadors el primer cap de setmana de la temporada

Baqueira Beret i Boí Taüll arrenquen amb 5.300 esquiadors el primer cap de setmana de la temporada| ACN - Fotografia: Boí Taüll Resort / Baqueira Beret

Baqueira Beret i Boí Taüll són les primeres estacions d'esquí obertes al Pirineu de Lleida. Ho han fet aquest cap de setmana i per les seves instal·lacions han passat ja uns 5.300 esquiadors.

Baqueira Beret ha ofert aquest cap de setmana gruixos de fins a un metre de neu i més de la meitat dels quilòmetres esquiables ja oberts, tal com ha explicat el subdirector comercial, Xavier Ubeira.

Per la seva banda, Boí Taüll va obrir dissabte la zona debutants gratuïtament i aquest diumenge el forfet costava10 euros. "Feia 10 anys que no obríem al novembre", ha assegurat David Rey, el director comercial de Boí.

Està previst que la resta d'estacions d'esquí lleidatanes obrin pel pont de la Puríssima, quan la majoria esperen estar plenament operatives per rebre una bona afluència d'esquiadors.

Baqueira Beret va rebre aquest dissabte 1.700 esquiadors que van poder gaudir, tot i la boira i les petites precipitacions de neu de primera hora dels 81 quilòmetres oberts esquiables. Aquest diumenge ha sortit el sol, s'han obert 87 dels 150 quilòmetres esquiables i es calcula que han passat per l'estació uns 3.000 esquiadors.

A Boí Taüll va iniciar la temporada dissabte amb les 3 pistes de la zona debutant i amb 300 esquiadors que van poder gaudir de la neu de manera gratuïta. Aquest diumenge l'estació ha rebut també uns 300 esquiadors que han pagat un forfet de 10 euros per gaudir de 7 pistes obertes. Els gruixos de neu d'aquest cap de setmana a Boí són d'uns 25 centímetres. Està previst que pel pont de la Puríssima Boí obri la meitat dels seus 40 quilòmetres esquiables.

Segons els responsables de les dues estacions, les expectatives pel Pont de la Puríssima són "molt bones". Gràcies a les nevades d'aquesta setmana i a les baixes temperatures registrades, s'estan "animant" les reserves i tot apunta que hi haurà més esquiadors que l'any passat.


Comentaris

envia el comentari