Catalunya Diari

Baqueira Beret i Boí Taüll es preparen per obrir les estacions d'esquí aquest dissabte

Baqueira Beret i Boí Taüll es preparen per obrir les estacions d'esquí aquest dissabte| ACN - Fotografia: Boí Taüll Resort

 

La nevada d'aquest cap de setmana i sobretot la brusca baixada de temperatures ha fet créixer l'optimisme a les pistes d'esquí. En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana vinent. Al Pirineu més occidental és on més ha nevat i especialment a la Vall d'Aran, amb gruixos que superen els 30 centímetres per sobre de 1.800 metres.

A l'estació de Baqueira Beret ja han engegat els canons per produir neu artificial i aquest diumenge al vespre ho ha començat a fer Boí Taüll, segons ha explicat el director comercial de l'estació, David Rey. A l'estació de la Ribagorça la nevada ha deixat entre 15 i 20 centímetres. En aquest cas el vent va impedir que s'acumulessin més gruixos. 
 
En el cas de Baqueira, al mes de maig ja van anunciar el 28 de novembre com a data per obrir la temporada. A hores d'ara tot indica que es podran complir les previsions, tot i que caldrà veure si hi ha prou neu per obrir totes les instal·lacions o només una part de l'estació. El que sí que tots els complexos consideren fonamental és poder tenir unes bones condicions pel Pont de la Puríssima, que és quan es dóna el tradicional tret de sortida a la campanya d'esquí.
 
D'altra banda, la nevada no ha provocat problemes viaris destacats. Aquest diumenge a les 12.00 hores s'ha normalitzat la circulació a la C-28 al Port de la Bonaigua, l'única via on han estat obligatòries les cadenes per circular durant unes hores. 
 
A la ciutat de Lleida, l'Ajuntament ha activat aquest diumenge a la nit el Pla de Vialitat Hivernal per preservar la seguretat dels vianants i del trànsit rodat davant del risc de gelades. Es controlarà l'estat dels carrers, els accessos a la ciutat, ponts i passarel·les i si es creu necessari es llançarà sal. L'operació es mantindrà oberta fins a principis de març i en funció de les temperatures. La Paeria disposa d'una reserva de 200 tones de potassa.


Comentaris

envia el comentari