Catalunya Diari

Baqueira Beret tindrà més pistes i una nova zona d'oci aquesta temporada

Baqueira Beret tindrà més pistes i una nova zona d'oci aquesta temporada| Redacció - Fotografia: Baqueira Beret

 


Baqueira Beret, l'estació de la Vall d'Aran, arribarà enguany als 155 quilòmetres esquiables, després de l'obertura de noves pistes, repartits en una extensa àrea de 2.166 hectàrees. A més, a Baqueira 1500, a la zona d'hotel Montarto, s'ha creat una zona d'oci i restauració.Els equips tècnics de l'estació han treballat en la remodelació de traçats, la qual cosa ha aportat quatre quilòmetres més de pistes abalisades per a un total de 150. A aquests se sumen als més de 5 quilòmetres d'itineraris de muntanya que permeten gaudir d'àmplies zones amb poca afluència d'esquiadors i descobrir racons desconeguts de la Vall d'Aran. A nivell numèric, amb aquesta remodelació Baqueira Beret passa a tenir 103 pistes abalisades i un freeride únic al sud d'Europa en una àmplia àrea esquiable de 2.166 hectàrees. el que representa una oferta altament atractiva per gaudir dels Pirineus més autèntics.
 
Les noves pistes estan a Beret. La més espectacular és la 'Gallina', amb una pala final de fort pendent per tractar-se d'una pista doble diamant (negra) de dificultat extrema. La pista 'Paum', també situada a Saumet, és una curta vermella de 554 metres de longitud i 171 metres de desnivell. Al tercer traçat nou, anomenat 'Esmeligàs', s'accedeix pel telesquí Costarjàs i és una altra vermella de 1,5 quilòmetres de longitud i un desnivell de 368 metres que discorre per la zona més tranquil·la de Beret. Finalment, el 'Boardercross' que passa a ser pista abalisada per a tots els clients.
 
Diamants en pistes
Per facilitar el reconeixement de la dificultat i ajudar en l'elecció de les pistes, Baqueira Beret ha adoptat la senyalització internacional que consisteix en classificar els traçats per diamants (també anomenats rombes).
 
Així, en el nou mapa de pistes, traçats com Orri de Tredòs, Passarells i Gallina apareixen amb doble diamant negre i definides com de "dificultat extrema". La resta de 13 negres de l'estació apareixen amb un sol diamant negre i definides com a "pista molt difícil". Els itineraris fora-pista Lacs Clot der Os, Escornacrabes i Deth Lac de Baciver estan marcats amb dos diamants negres amb fons groc. Finalment, les 39 pistes vermelles de l'estació vénen classificades amb un diamant d'aquest color i una llegenda que indica "difícil", definides amb doble diamant dficultad (antigament qualificada com negra)
 
Més ambient i diversió a Baqueira 1500
A Baqueira 1500 al voltant de l'Hotel Montarto s'ha creat una zona d'oci, restauració i après ski que inclou un bar musical a més de remodelar la recepció d'aquest mític allotjament.
 
- Baqueira Wine Bar by Vinya Pomal: canvi absolut per l'antic restaurant Perdiu Blanca del Montarto que es converteix en una vinoteca amb una àmplia carta de vins de denominació d'origen de tot Espanya. La cuina està especialitzada en racions des marisc, burrata, tàrtar de salmó i carn, formatges, broquetes de filet i un llarg etc. Una oferta nova a Baqueira 1500 on menjar bé a un preu raonable i maridar amb els millors vins espanyols. Té una capacitat per a 60 persones amb caràcter intimista i on es pot menjar a la barra, taules altes i baixes.
 
- Drinkery Montarto: bar musical també a la planta baixa de l'hotel Montarto que s'obrirà a partir de les 15.00 hores diàriament per començar l'après ski prenent unes copes encara amb les botes posades. Amenitzat amb DJ, pantalla gegant per veure esdeveniments (i com no el futbol) en dates assenyalades i obert fins després de mitjanit per l'última copa després del sopar.
 
- Hotel Montarto: renovació de la recepció per fer-la més còmoda i funcional i que a més compta amb un espai d'exposició i esdeveniments en què durant tot l'hivern hi haurà activitat. Ski Service també disposa de botiga amb material d'alta gamma a més d'un córner de Baqueira Store per a les compres d'última hora.


Comentaris

envia el comentari