Catalunya Diari

Baqueira Beret, Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya estrenen la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida

Baqueira Beret, Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya estrenen la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida| ACN - Fotografia: Baqueira Beret

L'estació aranesa de Baqueira Beret i els complexos d'esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya han estrenat aquest dissabte la temporada d'esquí al Pirineu de Lleida. La darrera nevada d'aquesta setmana i la baixada de temperatures ha permès a aquestes dues estacions avançar la temporada abans del Pont de la Puríssima, que és quan tradicionalment es dóna el tret de sortida a la pràctica de l'esport blanc.

La resta d'estacions del Pirineu s'hi aniran afegint de manera progressiva i es preveu que el dia 3 de desembre estiguin obertes totes les estacions d'alpí.

Baqueira Beret ha obert les instal·lacions parcialment a la cara nord. Aquest dissabte al matí ja s'ha posat en marxa el remuntador Jorge Jordana, que transporta els primers esquiadors de la temporada des d'Orri fins al cap de Baqueira. Hi ha disponibles cinc pistes amb vuit quilòmetres esquiables. Els gruixos de neu oscil·len entre els 5 centímetres a 1800 metres fins a 25 centímetres a la cota 2.500.

El director comercial de l'estació, Xavi Ubeira, ha explicat que en els darrers dies els esforços s'han centrat a produir i assegurar neu en aquestes cinc pistes que ja estan obertes per garantir les millors condicions possibles. Mentrestant, els canons de neu artificial continuen engegats amb l'objectiu d'anar ampliant progressivament els quilòmetres esquiables durant la setmana que ve. Per compensar les limitacions el preu del forfet aquest primer cap de setmana de la temporada s'ha rebaixat de 50 a 30 euros. Segons Ubeira, aquests primers dies esperen sobretot clients amb forfet de temporada i membres de clubs esportius de la comarca.

Esquí nòrdic
Per la seva banda, Tuixent-la Vansa ha obert l'estació al cent per cent amb prop de 30 quilòmetres de circuits marcats. Cal recordar que la temporada passada l'estació de l'Alt Urgell no va poder obrir fins a finals de febrer per falta de neu. El seu director, Alfons Ferrer, s'ha mostrat molt satisfet ja que poder estrenar la campanya a finals de novembre "dóna molts ànims per afrontar una temporada amb més garanties de neu". A més, assegura que aquest dissabte el dia ha començat amb molt bones condicions per esquiar i amb un "ambient molt esportiu".

A Tuixent s'han acumulat entre 20 i 30 centímetres de neu pols i a Lles entre 15 i 25 centímetres. En el cas de l'estació de la Cerdanya hi ha 20 quilòmetres esquiables, tot i que no s'ha pogut dibuixar la traça. També tenen oberts serveis com ara el refugi, la cafeteria, el lloguer de material i els circuits per a la pràctica de raquetes de neu, que en el cas de Lles és de 20 quilòmetres i en el de Tuixent de fins a 11.


Comentaris

envia el comentari