Catalunya Diari

Barcelona no presentarà candidatura pels JJOO d'Hivern

Barcelona no presentarà candidatura pels JJOO d'Hivern| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Ajuntament de Barcelona no presentarà candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern. Després de conèixer la notícia, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha demanat una reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "perquè pugui escoltar els alcaldes del Pirineu i entendre la importància d'aquest projecte".

En aquest sentit, Batalla ha valorat la decisió "unilateral" de l'Ajuntament de Barcelona i ha assegurat que "ens sorprèn i ens decep". Així mateix, ha lamentat que aquesta decisió s'hagi pres "sense consensuar amb ningú" i també "les presses amb què s'ha decidit i que ens n'haguem assabentat pels mitjans de comunicació". I ha subratllat: "Un projecte d'aquesta transcendència pel país valdria la pena haver-ne parlat amb els socis dels Pirineus, com van fer anteriors governs de Barcelona". "La decisió no és bona per ningú".

En quest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell ha recordat que existeix un ampli consens en entendre que "seria un impacte molt positiu pels Pirineus, una excel·lent oportunitat que ens serviria per situar els Pirineus al món". Batalla ha explicat que una candidatura olímpica només pot ser presentada per una ciutat i "si volem que tingui possibilitats aquesta ciutat és Barcelona, per això vam estar d'acord en aquesta candidatura conjunta".

Ros, partidari d'articular una candidatura
Per la seva banda, el paer en cap, Àngel Ros, s’ha mostrat partidari de recuperar el projecte del Pirineu i de les Terres de Lleida d’articular una candidatura per organitzar els jocs olímpics d’hivern una vegada l’Ajuntament de Barcelona s’ha retirat de la cursa per organitzar els jocs del 2026. “Caldria que el Pirineu de Lleida i també la ciutat de Lleida recuperéssim l’antic projecte, d’unir-nos a altres ciutats i formalitzar una candidatura, i ho dic així de formalment”, ha assenyalat.

Ros ha recordat que, abans del projecte liderat per la capital catalana, ja s’havia plantejat una proposta des d'Aragó: “quan va sortir la candidatura de Barcelona que va impulsar l’alcalde Hereu, nosaltres estàvem negociant la incorporació de diverses estacions d’esquí de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. Quan l’alcalde Hereu va llançar la candidatura de Barcelona, lògicament, com a catalans, ens hi havíem de sumar i així ho vam fer”.

El aquest sentit, l'alcalde de Lleida creu que Andorra seria un indret absolutament estratègic però, d’entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d’un altre país. “Si aquesta situació es manté hauríem de ser capaços d’articular una proposta entre l’Alt Urgell, els Pallars i la Val d’Aran, que és el primer destí de turisme de neu de l’Estat i un dels principals d’Europa, amb altres espais com Jaca i territoris de Catalunya i Aragó per formar una candidatura”. I ha conclòs: “Toca fer-ho ara. Una vegada Barcelona ha dit no, crec que aquí s’ha de veure l’empenta del Pirineu, de les Terres de Lleida i hem de ser capaços de formular una alternativa”.


Comentaris

envia el comentari