Catalunya Diari

Bell-lloc celebra la Cursa Solidària, amb dos distàncies, de 10 i 6 quilòmetres

Bell-lloc celebra la Cursa Solidària, amb dos distàncies, de 10 i 6 quilòmetres| Redacció - Fotografia: Iter5

 

La Lliga Ponent ha celebrat aquest dissabte una nova cita: la Cursa Solidària de Bell-lloc, una competició que s’ha disputat sobre dos distàncies (10 i 6 quilòmetres) i que a més ha inclòs una caminada. Entre les dos curses han participat més de 200 atletes.

En la prova llarga, el guanyador ha estat Alexandre Tàssies (CE Linyola), vigent campió de la Lliga Ponent, amb un temps de 34.29, clarament superior als ses dos companys de podi, Josep Cuenca (Tri 4.40), amb 36.02, i David Martínez (Loop/Aaalog 41), amb 36.05, que han estat segon i tercer, respectivament. En dones la millor ha estat Aurèlia Prat (Piragüisme Sícoris), amb 44.42, seguida de Dulce Casanova (CA Doval Andorra), amb 46.43, i Roser Xipell (Corre i Vola), amb 47.15. En aquest distància han completat el recorregut 119 atletes.
 
En la distància curta, el més ràpid en homes ha estat Pol Fernández (Atletisme Triatló Balaguer), amb un crono de 21.58, pel davant de Xavier Pàmpols (100x100 Fondistes Tàrrega), amb 22.21, i de l’independent Marcel Mor, que amb 23.17 ha estat tercer. Pel que fa a la prova curta femenina, la guanyadora ha estar Imma Xipell (AE Ekke), amb un temps de 32.03, seguida de les independents Mònica Riera (34.03) i Miriam Iribarren (35.30). Un total de 33 atletes han completat els 6,3 quilòmetres d’aquesta prova curta.
 
El municipi de Bell-lloc d’Urgell acull, des de l’any de 2009, la cursa atlètica popular de 10 quilòmetres. No obstant, amb la finalitat d’apropar aquesta jornada esportiva al màxim de públic possible, des de l’edició del 2013 també incorpora una caminada popular, donant cabuda a tothom, sempre i quan els menors d’edat portin una autorització signada. A més, enguany l’organització, que va a càrrec de l’Ajuntament i del Club Alpí Bell-lloc, ha incorporat la modalitat de cursa de 6,3 quilòmetres (el recorregut és el mateix que el de la caminada).
 
Les novetats però, no han acabat aquí. A més dels circuits, la sortida i l’arribada han tingut lloc al cor del municipi per poder donar més caliu als atletes, però s’ha retardat mitja hora la sortida, a les 20.30 hores. En acabar, tots els participants han rebut una bossa del corredor amb entrepà, fruita i beguda i a més han estat convidats a gaudir de franc d’una bona capbussada a les piscines municipals, que excepcionalment han tornat a obrir fins a la una de la matinada.
 
La distància de la cursa ha estat de 10 quilòmetres, amb sortida i arribada a la plaça Lluís Companys de Bell-lloc d’Urgell, transcorrent el 15% del recorregut per tram urbà i el 85% per camins del terme municipal. Pel que fa al circuit curt i de la caminada popular, s’ha compartit gran part del recorregut, escurçant una part del tram que circula per camí i deixant-lo en aproximadament 6.300 metres. El recorregut no presentava grans desnivells i ha fet que fos una cursa ràpida i apta per a tots els públics.
 
La 6a edició de la prova ha continuat mantenint l’esperit solidari de la cita, de manera que entitats que treballen ajudant persones amb necessitats especials o que tenen algun tipus de discapacitat, han rebut una part del que es recapti per les inscripcions. Aquest 2014 s’ha col·laborat principalment amb Aspid, una entitat sense ànim de lucre de la província de Lleida i fundada l’any 1994 per un grup de persones amb diferents tipus de discapacitat física.
 
Podeu consultar totes les classificacions a
http://www.iter5.cat/webroot/files/resultats/204.html (10 km) i
http://www.iter5.cat/webroot/files/resultats/202.html (6 km). Durant
el dia esperem passar-vos més fotos de la cursa. Gràcies per la vostra
col·laboració.


Comentaris

envia el comentari