Catalunya Diari

Borges obre al públic la part exterior del molí de Cal Gineret

Borges obre al públic la part exterior del molí de Cal Gineret| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 Les obres també han servit per eradicar la humitat de l’edifici a través de la impermeabilització del terra de la plaça exterior i de la construcció d’una coberta metàl·lica i de vidre que protegeix les voltes de les inclemències del temps. Aquesta mateixa estructura també permet que els visitants puguin admirar les voltes de canó recuperades.
 
Segons ha explicat el regidor de Cultura, Francesc Macià, “la recuperació d’aquest element patrimonial de les Borges ens permetrà ampliar l’oferta d’atractius turístics i culturals de la ciutat, alhora que servirà com a record permanent del pas de la Guerra Civil per les Borges, ja que l’edifici va ser utilitzat com refugi antiaeri durant els bombardejos”. A més de contribuir a la recuperació del patrimoni, amb la rehabilitació de Cal Gineret l’Ajuntament també ha volgut, d’alguna manera, “cedir-lo al poble i als seus veïns”, ha explicat Macià. Per aquest motiu, i una vegada finalitzi la segona fase de les obres, que consistirà en millorar l’interior del molí, el consistori decidirà quin ha de ser l’ús futur d’aquest equipament a través d’un procés de participació ciutadana. Aquest consistirà en col·locar urnes a les dependències municipals, com a l’Ajuntament i la biblioteca, i també a l’Oficina Jove, per tal que els veïns puguin fer les seves propostes. Algunes de les que s’han rebut fins ara són utilitzar la sala per celebrar-hi actes, construir-hi una exposició permanent gràcies a la cessió d’estris de pagès, i allotjar-hi el Museu Arqueològic.
 
La segona fase dels treballs tindrà com a objectiu el condicionament de les sales interiors on hi ha els cubs que antigament s’utilitzaven per emmagatzemar el gra i l’oli.


Comentaris

envia el comentari