Catalunya Diari

Borges ordena l'enderroc d'un edifici del carrer Hospital

Borges ordena l'enderroc d'un edifici del carrer Hospital| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha ordenat l'execució subsidiària de les obres d'enderroc d'una part de l'immoble situat al carrer Hospital número 43 de la capital de les Garrigues, i les obres mínimes de manteniment que garanteixin d'estanqueïtat de l'edifici, principalment en coberta i façanes, així com garantir un mínim de salubritat de l'immoble.

L'actuació s'ha dut a terme davant la impossibilitat de localitzar als possibles hereus de la titular difunta de l'immoble i de determinar-ne la titularitat, ja que hi havia perill per a la seguretat de la població i d'afectació als veïns, a més d'haver de fer complir la normativa urbanística. 
 
Les obres finalitzen aquest dimecres, 8 de juny, després de dues setmanes d'actuacions, i s'han dut a terme una vegada rebuda l'autorització del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Lleida per entrar a l'immoble referit i dur a terme l'enderroc parcial i el manteniment de l'edificació unifamiliar situada entre mitgeres, per un pressupost de 9.468,60 euros (IVA inclòs).
 
Seguint les consideracions de seguretat elaborades pels tècnics, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit reparar la coberta, substituint les bigues de fusta que han col·lapsat, les bigues que no ofereixen la resistència mecànica necessària per suportar la càrrega i cobrir-la; acabar d'enderrocar l'edificació annexa a l'edifici del pati; i netejar l'esmentat pati de runa i herbes.
 
El regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, ha destacat que "hem hagut d'actuar subsidiàriament, ja que els tècnics municipals ens van confirmar el perill per a la seguretat de la població i de les cases del costat que suposava l'estat d'aquest immoble, ubicat al carrer amb els edificis més antics de les Borges, i davant del fet de no haver pogut localitzar els possibles hereus de la propietària".


Comentaris

envia el comentari