Catalunya Diari

Borges programa una setantena de propostes per Festa Major

Borges programa una setantena de propostes per Festa Major| Redacció - Fotografia:

 

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha programat per la seva Festa Major, que es celebrarà els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre, una setantena d'activitats. Tot i que prèviament, el dia 1, a les 19.00 hores, a la Plaça Europa ja es durà a terme el primer acte vinculat a la celebració, amb una sessió de pintura al terra per als més petits, que formaran grups de 6 i en què s'obsequiarà amb un present a tots els participants.

La jornada prèvia a l'inici de festa major, el divendres 2 de setembre, després de diversos repics de campanes i activitats per als més petits, entre altres actes, ja comptarà amb un dels plats forts, a les 23.00 hores, al Pavelló Francesc Macià, amb l'obra de teatre 'El florido pensil' (versió femenina), amb les actrius Isabel Rocatti, Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès i Mireia Portas. Just després, hi ha prevista la nit del jovent a la zona de penyes amb 'Crazy Circus by Itinerant Festival', que comptarà amb les actuacións de Duddins, Marsal Ventura, Mon Dj i Dj Martins.
 
Dissabte 3 de setembre arribarà el primer dia oficial de celebració, la jornada tradicionalment més multitudinària de la Festa Major, que pel matí ja tindrà el recorregut de caça 'Memorial Francesc Rué' i un esmorzar popular, la cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors, la Tirada de Bitlles i Petanca del Casal de Gent Gran i les semifinals del campionat local de Billar. Seguidament, hi haurà nous repics a càrrec de l'Escola de Campaners de les Borges, l'actuació dels Trabucaires d'Igualada 'Els Voladors', sardanes amb la Cobla Lo Castell i una actuació infantil.
 
Per la tarda hi haurà diversos balls amb l'orquestra Nova Saturno, i després del pregó la Plaça porxada s'omplirà de gom a gom amb la XXXIV Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges, on s'esperen unes 6.000 persones. La nit acabarà amb els concerts de la Plaça Europa.
 
El diumenge 4 de setembre hi haurà una nova cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors, seguirà el campionat de Billar, actuacions per als més petits, la Missa Major cantada per l'Orfeó Terrall, i el 39è Concurs de Sardanes, que hi haurà diumenge a les 12 del migdia a la Plaça porxada, amb la Cobla Vents de Riella. Per la tarda, hi hauran més balls amb l'Orquestra Pasarela, l'actuació del grup Mc Kensy's, el partit de Festa Major entre el FC Borges i l'Organyà i la popular cursa dels Ornis que començarà a les 22.30 hores, des del carrer Sant Pere. La jornada acabarà amb més música del Dj Tàsies al pavelló, i el concert a la zona de penyes amb David Mateos El Pacucho i Apolo, que donaran pas al Dj Piccu i Dj Nar6 Sound, abans de la festa de l'escuma i l'esmorzar popular de la matinada.
 
Aprofitant els dos festius locals, el dilluns 5 de setembre arribarà el torn del Concurs de Pesca a les basses del Terrall, circ per als més petits amb Circ Xic, i sardanes amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt. Per la tarda, hi haurà concerts amb l'orquestra Maravella, el tradicional Concurs de Barques a les basses del Terrall, un Trial Show al passeig del Terrall, un concert a l'Església amb la Coral Maristes Montserrat i l'actuació de Coral Rock-4, que donaran pas al Correbars amb el grup Bandarra Street Orkestra i el concert a la zona de penyes amb els grups Animal i Catrock, i un Dj.
 
Finalment, dimarts 6 de setembre hi haurà animació amb el grup l'Home Roda, un dinar popular als jardins del Terrall, l'Escala en Hi-Fi de la Tarda a la Plaça porxada, balls de tarda i nit amb l'orquestra Nueva Etapa, el gran castell de focs, el concert amb Abysmal i la Cintura de la Paula, que donaran pas a l'actuació de la batucada de Pim Pam Dale Maraca. La nit acabarà al Pavelló Francesc Macià amb les versions de Nueva Etapa i la discomòbil de Nar6 Sound.
 
Com a activitats complementàries, el programa també recull el vermut de Festa Major del dissabte, el 1r Mercat de Brocanters i articles de 2a mà; i les exposicions de pintura a l'oli d'Antoni Rufié al Centre Cívic, la col·lectiva d'artistes  a la Sala Arts 25400, la dels cartells del concurs de Festa Major a l'Espai Macià i la de pintures de Paquita Ciuraneta i escultures de Josep Montalanyo a la Casa de la Cultura.


Comentaris

envia el comentari