Catalunya Diari

Cap de setmana sobre dues rodes a Balaguer

Cap de setmana sobre dues rodes a Balaguer| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 

Els amants de la bicicleta tenen una doble cita aquest cap de setmana a Balaguer. El dissabte, 19 d'octubre, es celebra la 25 edició de la Festa de la Bicicleta, i diumenge 3a edició d’Ermitanyos. Dues proves, una de caràcter més familiar i festiu i l’altra més competitiva, que ja són tot un clàssic en el calendari esportiu de la capital de la Noguera. 

L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha destacat que "jornades com aquestes contribueixen a promocionar l’activitat física en família, cosa que converteix les sortides en bicicleta com una activitat de lleure, que, a més a més, permet gaudir de la natura i conèixer l’entorn". Per la seva banda, el regidor d’Esports, Guifré Ricart, ha animat als balaguerins a sumar-se a la jornada, que preveu "itineraris per a tots els públics". Així, es farà una ruta més senzilla, pels carrers més amples i planers de la ciutat, i l’altra que anirà fins al monestir de les Franqueses. 
 
Roigé i Ricart han participat en la presentació de la Festa de la Bicicleta i la prova Ermitanyos, que organitza el Club Radical Sport. Pel que fa a aquesta darrera marxa, el responsable del club, Sisco Ricart, ha explicat que esperen arribar als 600 participants després que en els darrers anys la prova ha quedat deslluïda perquè el temps no ha acompanyat. Els participants en aquesta prova, que és no competitiva, tenen l’opció de fer tres recorreguts, de 40, 70 i 90 quilòmetres en funció de si fan la ruta per una, dues o tres ermites (Cérvoles, Montalegre i Sant Jordi). Una de les novetats d’enguany és el canvi en el punt d’arribada i sortida, que es trasllada al Molí de l’Esquerrà de Balaguer, fet que permetrà donar un millor servei pre i postcursa als participants: amb pàrquing, serveis, dutxes i un espai tancat en cas de climatologia adversa. 
 
Les inscripcions es poden formalitzar fins el dia mateix de la prova a través de la web www.ermitanyos.com
 


Comentaris

envia el comentari