Catalunya Diari

Carreres de drones de fins a vuit pilots, a la Mollerussa Drone Party

Carreres de drones de fins a vuit pilots, a la Mollerussa Drone Party| ACN - Fotografia: Laura Biela

 

La primera edició de la Mollerussa Drone Party, una trobada d'aficionats als drones, serà pionera a l'hora de poder organitzar una competició simultània de vuit pilots al mateix temps. La complexitat dels sistemes de radiocontrol d'aquests aparells fa que les curses que fins ara s'han organitzat en diferents punts del món no superin els 6 pilots simultanis per tal d'evitar creuament de freqüències, però a la capital del Pla d'Urgell s'habilitarà un sistema per ampliar aquest nombre de participants.

Així ho ha assegurat l'impulsor de la trobada, Joan Lesan, que també ha remarcat que serà la més important a nivell estatal. La Drone Party es farà al pavelló firal el darrer cap de setmana de febrer i ja compta amb una setantena d'inscrits que podran fer volar els seus drones per un circuït de 70 per 30 metres.
 
''Adrenalina garantida'', això és el que han assegurat que podran sentir les persones que participin o només visitin la primera edició de la Mollerussa Drone Party, un encontre que vol ser pioner a l'hora d'organitzar una carrera de drones que per primer cop comptarà amb vuit pilots simultanis. Joan Lesan ha explicat que les carreres que s'han fet arreu del món amb drones no superen els sis participants per evitar el creuament de freqüències però que a Mollerussa estan treballant amb un sistema que permetrà incrementar aquest nombre de pilots. 
 
En aquest sentit, segons Lesan, aquest element serà el que farà única aquesta primera edició de la Drone Party de Mollerussa que a més a més ja neix com la més important de l'estat espanyol i de les més importants també de tot Europa. Al darrera de l'organització hi ha el col·lectiu estatal 'Drones de Carreras' format per aficionats als drones de carreres que aglutinen una comunitat de fins a 200 persones a través de les xarxes socials. 
 
Fins a 80 km/h de velocitat
Els drones que competiran a Mollerussa agafen velocitats de fins a 80 quilòmetres per hora i ho podran fer en un circuït ple d'obstacles però de dimensions molt grans, de 30 per 70 metres, que estarà ubicat als pavellons firals. Les curses tenen una durada d'uns quatre minuts, ja que estan condicionades al que duren les bateries dels aparells, que estan tots fabricats pels seus pilots, que adquireixen les peces per separat o fins i tot se les fabriquen amb impressores 3D. El cost d'aquests aparells acostuma a superar els 500 euros. 
 
L'esdeveniment està organitzat des de Fira de Mollerussa i el seu director, Poldo Segarra, ha explicat que ja hi ha una setantena d'inscrits amb un topall màxim de noranta. Val a dir que no tots ells competiran sinó que molts vénen a la trobada per fer volar els aparells i compartir experiències amb altres aficionats.
 
Espai expositiu
La Drone Party també comptarà amb un espai d'exposició on 10 empreses relacionades amb els drones mostraran els seus productes i vendran aparells. A més a més, també es faran tallers d'iniciació al món del drone. El públic en general podrà visitar la Drone Party dissabte 27 i diumenge 28 de febrer pagant una "entrada simbòlica de 2 euros''.
 
L'alcalde de Mollerussa i president de l'ens firal, Marc Solsona, ha remarcat l'interès mediàtic que ha despertat la Drone Party i el fet que això representa que s'està impulsant un esdeveniment important i pioner que ''si es fa bé ha de trobar la seva continuïtat'' i que per tant les activitats relacionades amb aquests aparells a la ciutat han de tenir un ''llarg recorregut''.


Comentaris

envia el comentari