Catalunya Diari

Castellnou de Seana estrenarà circuit permanent de Dirt Track amb una cursa que coronarà els campions lleidatans

Castellnou de Seana estrenarà circuit permanent de Dirt Track amb una cursa que coronarà els campions lleidatans| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

Castellnou de Seana posarà aquest dissabte el punt i final a la Copa Rodi Michelin de Dirt Track amb una nova cursa que coronarà els campions lleidatans en totes les categories. La localitat del Pla d’Urgell, gràcies al suport de la Diputació de Lleida, ha recuperat una disciplina que no se celebra des de 1996 i en la qual fou pionera, i ho farà estrenant un circuit permanent.

La 17a edició del Dirt Track de Castellnou de Seana s’ha presentat aquest dimecres a la Diputació amb la participació del president Joan Reñé; de l’alcalde de la localitat del Pla d’Urgell, Jordi Llanes; del president de l’Associació Esportiva Dirt Track Castellnou de Seana, Eduard Ribalta, i del pilot i organitzador, Lluís Massana.
 
La cursa, que començarà a les 22.00 hores, es disputarà al nou circuit permanent, situat al camp de futbol i comptarà amb més de setanta pilots entre les categories de 50cc, 65cc, 85-150 quatre temps, Provincial i Open.
 
Reñé ha destacat la importància d’aquesta disciplina del món del motor a Castellnou de Seana, “per a nosaltres és una satisfacció acollir aquesta presentació i aquest nou projecte a casa nostra. Castellnou ha estat un referent en el Dirt Track a tots nivells i ara recupera l’essència que es va endegar el 1991”. Així mateix, ha afegit que “no seria possible sense el gran esforç i treball que s’està fent des de la mateixa localitat. Tothom s’hi ha bolcat i des de la Diputació hem donat el suport necessari per aconseguir que torni a ser una competició de nivell”.
 
La qualitat dels pilots tornarà a ser un dels trets característics d’aquesta Copa Rodi Michelin que s’ha disputat íntegrament en territori lleidatà. Fins a sis pilots arriben amb opcions de conquerir el títol i els cinc primers disputaran el Super Prestigio Dirt Track del Palau Sant Jordi, una prova en la que també participarà el pilot de MotoGP Marc Màrquez.
 
Massana ha afirmat que “tornarem a buscar l’excel·lència en l’organització per reviure allò que vam començar una colla d’amics anys enrere”. La gent que ha provat la pista, entre ells el mundialista Jack Miller, està contenta i ha vist amb molt bons ulls el fet de peraltar els girs, tal com fan en els circuits americans. En el seu dia vam ser els millors d’Espanya en la preparació de pista i l’organització dels dirt tracks i ara ho hem de tornar a ser”, ha afegit. Massana també ha recordat que quan era petit “el Marc Màrquez ja venia a fer dirt track a Castellnou i destacava per sobre dels altres” i va assegurar que “té les portes obertes per venir a entrenar quan vulgui al nou circuit”.
 
Està previst que durant la resta de la temporada, el circuit de Castellnou de Seana aculli diferents entrenaments, sempre acordant les dates amb les altres pistes d’aquesta modalitat amb què ja compten les terres de Lleida. 


Comentaris

envia el comentari