Catalunya Diari

Castellserà inaugura l'edifici La Garuta i la nova biblioteca Valera Serra i Boldú

Castellserà inaugura l'edifici La Garuta i la nova biblioteca Valera Serra i Boldú| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 L’edifici La Garuta, qualificat com a bé cultural d’interès nacional (BCIN), és un edifici situat en el nucli històric de Castellserà que data del segle XVI i que antigament estava unit a l’edifici conegut com Panera.  El Ministeri de Foment, a través de l’1% Cultural, va finançar el 51% de la primera fase de rehabilitació de La Garuta amb una aportació de 409.864 euros dels 819.691 euros en que es va pressupostar aquesta primera intervenció en l’edifici. El conveni de finançament es va signar al desembre de 2008.
 
Foment va executar les obres de rehabilitació de tota la part interior de La Garuta, que es trobava en situació ruïnosa, així com la construcció de la façana posterior de nova planta. Aquesta primera rehabilitació ha permès, amb el temps, adequar les instal·lacions per a ubicar-hi la Biblioteca Municipal Valeri Serra i Boldú.
 
En la seva intervenció, la Subdelegada del Govern ha destacat que "aquest acte és un dels exemples de col·laboració lleial entre diferents administracions que permet treballar conjuntament per la recuperació d’un patrimoni arquitectònic català, del territori, que repercuteix en benefici de tots els ciutadans".


Comentaris

envia el comentari