Catalunya Diari

Cau una organització que sostreia remolcs dels camions i en venia la càrrega

Cau una organització que sostreia remolcs dels camions i en venia la càrrega| ACN - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització dedicada a la sostracció de remolcs dels camions, que posteriorment venien la seva càrrega sense aixecar sospites. En total, la policia catalana va detenir set persones com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força, furts i pertinença a organització criminal.

Els robatoris es van dur a terme a Rubí i Sentmenat (Vallès Occidental), Sabadell, Vic (Osona) i Fraga (Baix Cinca) entre el 14 i el 21 de desembre. Els detinguts seleccionaven un camió estacionat en cap de setmana en un dels polígons d'arreu de Catalunya i amb una càrrega d'alt valor econòmic, com coure, polietilè i electrodomèstics. Tot seguit, un segon grup s'hi dirigia amb una tractora i s'enduia la càrrega per ser venuda des d'una nau de Tàrrega.
 
En alguna ocasió, els presumptes lladres també s'havien endut camions carregats d'aliments.
 
El grup traslladava els remolcs fins a una nau industrial del polígon industrial de Tàrrega, des d'on dues persones més de l'organització feien la venda. En concret, disposava d'un entramat empresarial que en lloc de col·locar la mercaderia per sota del preu de mercat ho feia al mateix preu per no aixecar sospites.
 
Finalment, els agents van poder recuperar els remolcs sostrets amb unes mercaderies amb un valor superior al mig milió d'euros.
 
A banda de les detencions, els Mossos d'Esquadra van fer dues entrades i escorcolls a la nau industrial de Tàrrega, on es va recuperar un remolc carregat. També en un traster de lloguer de l’Hospitalet de Llobregat, lloc on amagaven una càrrega de polietilè que havien sostret mesos enrere i ja havien iniciat els tràmits per vendre-la. A més, s’han intervingut les dues tractores que utilitzaven per robar, una de les quals estava sostreta, així com tres furgonetes.
 
A més, un ciutadà es va presentar com a acusació particular, ja que els va comprar mercaderia per valor de 40.000 euros. Va pensar que era de procedència lícita perquè el seu preu era similar al que establia el mercat.
 
Els detinguts, la majoria dels quals acumula una gran quantitat d’antecedents per fets similars i que formen part d’un clan familiar, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu judicial.


Comentaris

envia el comentari