Catalunya Diari

Cervera, capital de la Cultura Catalana 2019

Cervera, capital de la Cultura Catalana 2019| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

L’organització Capital de la Cultura Catalana ha escollit la ciutat de Cervera com a capital de la cultura catalana l’any 2019. L’elecció s’ha fet oficial aquest dimarts, quan l’entitat responsable de l’esdeveniment ha fet oficial la seva decisió a través d’un comunicat.

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran el proper dimarts, dia 17 de març, l’acord oficial de nominació de la ciutat de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019.
 
Cervera va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català en el Ple de la Paeria del dia 16 de desembre de 2014. Anteriorment, l’any 2013, el paer en cap de Cervera, Ramon Royes, va mantenir una primera trobada amb el director de l’organització per mostrar l’interès de la ciutat a presentar la candidatura. En aquell moment s’inicia un procés que el paer en cap qualifica de projecte de ciutat i que va més enllà d’una entitat, alcalde o partit polític. El mateix paer en cap i el regidor de Cultura, Marc Holgado, van presentar el projecte a tots els partits polítics representats al Consistori i a les entitats cultural de Cervera, dels quals van rebre un suport total, així com també de la Diputació de Lleida i Consell Comarcal de la Segarra.
 
La decisió, segons Royes, “suposa un reconeixement a la capacitat cultural cerverina, referent no sols a les Terres de Lleida sinó també a tot Catalunya, i que servirà per consolidat definitivament la capital de la Segarra com una de les ciutats culturals més importants del nostre país. Els cerverins ho hem de saber aprofitar per atreure més visitants i més turisme cultural, que generarà noves opcions de negoci per al nostre comerç i també nous projectes a la ciutat”. El paer en cap s’ha mostrat “immensament feliç i satisfet per aquesta fita aconseguida per la ciutat de Cervera, que suposa una nova mostra de lideratge de la ciutat”.
 
El paer en cap ha comunicat que a partir d’ara es crearà una comissió de treball formada pels agents culturals de la ciutat per començar a preparar l’esdeveniment. Royes destaca, entre tots els avantatges d’aquesta capitalitat, que a partir d’ara Cervera ja pot utilitzar aquesta marca.   
 
Fins al moment, han estat escollides capitals de la cultura catalana les següents ciutats: Banyoles (2004), Esparreguera (2005), Amposta (2006), Lleida (2007), Perpinyà (2008), Figueres (2009), Badalona (2010), Escaldes-Engordany (2011), Tarragona (2012), Ripoll (2013), Barcelona (2014), Vilafranca del Penedès (2015), Vic (2016), Reus (2017), Manresa (2018).


Comentaris

envia el comentari