Catalunya Diari

Cervera celebra la Diada de Sant Isidre

Cervera celebra la Diada de Sant Isidre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 A primera hora d'aquest dimecres, els tractors i les carretes s’han concentrat a l’avinguda Duran i Sanpere i posteriorment han fet un recorregut per la ciutat. Davant de la Universitat ha tingut lloc el lliurament d’obsequis als tractoristes participants i dels premis a les millors carretes engalanades. La millor carrossa, que ha rebut un premi de 230 euros, ha estat la de Joan Anguera, un jove pagès de Granyena. Duia per motiu 'De la vinya al celler i amb el porró ben ple', i representava el procés d’elaboració del vi com es feia antigament als pobles de la comarca.
 
El segon premi (200 euros) ha estat per a Martí Collado, de Cervera, que amb el títol de 'L’ametlla' mostrava les feines de collir i esquitllar les ametlles.  La tercera carreta premiada, amb 170 euros, era la d’Anton Orós, de Sant Antolí. Representava les obres que s’executaran a la plaça Universitat durant la propera edició de la Fira, amb una maqueta de fusta de l’edifici universitari. 
 
El lliurament d’obsequis i premis ha estat presidit pel paer en cap, Ramon Royes; la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Santana; el tinent d’alcalde, Jaume Carcasona; i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles.
 
69a Fira de Sant Isidre de Cervera – La Fira del Pa 
Per altra banda, Cervera també acollirà els dies 18 i 19 de maig la Fira del Pa. Les activitats previstes augmenten en qualitat i quantitat gràcies a les aportacions dels municipis de la comarca convidats al certamen (Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Montornès, Torrefeta i Florejacs) i el nucli agregat de Vergós, i la participació de les entitats locals. L’Espai Pobles convida quatre municipis de la comarca i un nucli agregat de Cervera a exposar la seva cultura, patrimoni, oferta turística, etc. A més, Guissona enguany repeteix la presentació del Mercat Romà de Iesso, que se celebra al juliol, dins els actes de la Fira de Cervera.
 
La 2a Fira del Pa, organitzada amb la col·laboració del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, dóna continuïtat a l’exposició de pans del món i presenta diverses novetats com tallers de pa per a les escoles, un taller professional, el tast de pa del Solsonès amb oli Gomà de Cervera i la presentació de la nova coca de l’Aquelarre. Altres novetats són l’espai dedicat a la promoció del turisme a Cervera i a entitats culturals locals, que exposaran les seves activitats.
 
La primera edició del Shopping Night a Cervera, organitzada per l’Associació de Comerciants, preveu que 15 establiments obrin el dissabte 18 de maig, de 21.00 a 00.00 hores, oferint activitats diverses. De manera paral·lela, Fondistes Cervera organitzen la 1a Milla nocturna popular a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari