Catalunya Diari

Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014

Cervera, Ciutat Gegantera de Catalunya 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 Aquest dissabte, la delegació cerverina va fer una emotiva defensa de la candidatura de Cervera a 'Ciutat Gegantera de Catalunya 2014' a Masquefa (Anoia), durant l’Assemblea anual de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Joan Piqué, com a cap de colla, va explicar la tasca que fa la colla gegantera de Cervera i la seva implicació amb la ciutat. Després es va projectar un vídeo realitzat per la Paeria de Cervera que va emocionar especialment a tots els cerverins assistents a l’acte. 
 
El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, va intervenir a continuació amb unes emocionades paraules sobre la qualitat humana, cultural, històrica i patrimonial de Cervera, destacant el seu prestigi musical i de cultura popular, així com el paper clau de la ciutat en moltes situacions de la història de Catalunya, com el naixement de la Generalitat de Catalunya el 1359 o els fets que van portar a la construcció de la Universitat de Cervera el segle XVIII.
 
El vídeo de la candidatura de Cervera, que es va presentar a l’acte de Masquefa, el va encarregar la Paeria al jove cerverí Miquel Camacho, a partir de les imatges que la Paeria ha anat enregistrant en alta definició en el darrer any i mig. Aquestes imatges en el seu moment ja van servir perquè es fes el muntatge del reportatge de l’Aquelarre 2011.


Comentaris

envia el comentari