Catalunya Diari

Cervera posa en marxa un nou paquet turístic que marida el patrimoni cultural i la gastronomia del territori

Cervera posa en marxa un nou paquet turístic que marida el patrimoni cultural i la gastronomia del territori| ACN - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 

La capital de la Segarra compta amb una nova proposta turística en format de paquet per a grups de deu o menys persones que combina un maridatge gastronòmic amb el patrimoni cultural de la ciutat. Els preus de l'activitat, en funció de la durada i la visita dels espais, oscila entre els 20 i els 95 euros.

Es tracta d'una iniciativa dels empresaris cerverins Juanjo Ceresuela i Eva Segura, que amb el suport de la Paeria, ofereixen la possibilitat de fer tastos de vins en ''espais exclusius'' de monuments tant representatius de la ciutat com són la Universitat, la Casa Museu Duran i Sanpere i el campanar de l'església de Santa Maria. Així mateix, la proposta també es completa amb acompanyament de música en directe una vegada s'ha fet la degustació de productes gastronòmics del territori. El producte es comercialitzarà a través de l'Oficina de Turisme.
 
El restaurador Juanjo Ceresuela ha explicat que aquest paquet turístic s'ha confeccionat amb la col·laboració de la Paeria de Cervera i l'àrea de turisme, que han accedit a permetre fer els tastos de vins de la zona en espais exclusius de monuments de Cervera que no s'acostumen a visitar en les visites turístiques que s'hi fan habitualment. El primer d'aquests espais és les golfes de la Universitat de Cervera, que tenen un punt d'accés en un dels laterals superiors del paranimf d'aquest edifici. Des d'aquesta alçada es té una perspectiva totalment insòlita d'aquest monument i tot seguit la visita continua cap a la Torre del Conserge, que no està mai oberta al públic, on es fa la degustació d'un vi.
 
La següent parada és a la Casa Museu Duran i Sanpere, una casa històrica de Cervera on s'ubica el Museu Comarcal. La visita es fa a la planta noble on es pot veure la casa pairal de la família Duran i Sanpere. El conjunt està format per una casa típica d'una família benestant de l'interior del país al segle XIX. Els visitants poden veure el mobiliari i la distribució que s'ha conservat de l'època, amb salons, despatxos i cambres. És en aquest punt on es porta a terme el segon tast de vi.
 
El tercer tast de vi és d'alçada i amb unes vistes espectaculars de Cervera i la comarca de la Segarra. Per fer-lo però, cal pujar els més de cent esglaons del campanar de l'església de Santa Maria, una torre que s'alça entre el temple i l'edifici de la Paeria. Es tracta d'una construcció octogonal amb grans finestrals gòtics que es va construir entre els segles XIV i XV, del mateix estil que la Seu Vella de Lleida i el de Balaguer. Els visitants també poden fer parades en diferents punts de l'ascens i veure el pèndol i la mecànica del rellotge que marca les hores al frontal del campanar. El tast es fa a la planta on hi ha les sis campanes que presideixen el campanar.
 
Per tancar la ruta, es fa un dinar amb productes de proximitat a l'església de Sant Joan. Aquest però seria el paquet complet d'aquesta experiència gastronòmica i cultural, amb un cost de 95 euros, però Ceresuela ha explicat que també hi ha ofertes a mida que reduint la durada de la visita o els espais on s'accedeix es poden adaptar a les necessitats dels visitants des d'un preu de 20 euros. 


Comentaris

envia el comentari